Canadese Samantha Martin en Delta Sugar aankomend weekend in Bluescafé

Donderdag 4 november 2021

Door William Lindner

Onder leiding van Samantha Martin, de charismatische zangeres met haar unieke stemgeluid, brengt de Canadese formatie Samantha Martin en Delta Sugar een energieke mix van blues, rootsy (retro)soul en gospel op zaterdag 6 november in het Bluescafé Apeldoorn aan de Nieuwstraat 74A.

Verbluffende stem

Samantha Martin, is de leadzangeres, songwriter en het middelpunt van de groep. Geboren in 1983 in Edmonton, Canada, is zij beïnvloed door zangeressen als Aretha Franklin en Sharon Jones. Als dynamische frontvrouw heeft ze een verbluffende stem die in staat is om de ene keer vloedgolven van wervelende emoties op te roepen, terwijl ze de volgende keer subtiel de nuances van een hartverscheurende tekst naar voren brengt. Inmiddels heeft ze 5 albums op haar naam staan, die bij de critici en bij de liefhebbers van rootsy soul, blues en gospel in zeer goede aarde vielen. Het is een vocaal mengsel dat Delta Sugar produceert, namelijk pure, onvervalste, tintelende magie waarbij de som nog rijker is dan de al zielsmeltende delen.

Live-reputatie

Deze band stond niet voor niets in 2018 in de halve finale van de wereldwijd erkende International Blues Challenge (IBC), gehouden in Memphis. Bovendien was de band een jaar later 1 van dé verrassingen op het Nederlandse Festival Moulin Blues in Ospel. Samantha Martin en haar geweldige begeleidingsband hebben een ongekende live-reputatie. De afgelopen weken heeft de zangeres met haar formatie, tijdens de uitgebreide Europese tour, al diverse zalen in Spanje, Frankrijk, België, Zwitserland, Duitsland en Nederland op de kop gezet. Op zaterdag 6 november is het Bluescafé in Apeldoorn aan de beurt. De show zal in het teken staan van de nieuwste release ‘The Reckless One’. Liefhebbers van een energieke mix onvervalste blues, rootsy (retro)soul en gospel mogen dit beslist niet missen.

Zaterdag 6 november 2021 in het Bluescafé Apeldoorn, Nieuwstraat 74A. Een kaartje kost 12,50 euro en is te bestellen via de mail. Het concert begint om 20.00 uur, toegang alleen met geldig coronatoegangsbewijs.

Hier een voorproefje van wat je kan verwachten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!