CD presentatie Jhr. Bert-Jan Peter van der Mieden

Zaterdag 2 november 2013

Door Rob Feber

Vrijdagmiddag om 15.00 uur vond de presentatie plaats van de 2e cd van Apeldoorner Bert-Jan van der Mieden. Bert-Jan is niet alleen coach, adviseur, loopbaanprofessional, relatie- en psychosociaal therapeut en trainer, maar ook een hele goede pianist.

De tracks op de cd, getiteld: “Een plek voor de ziel”, vertellen een verhaal. Ze brengen een boodschap van verbinding, vertrouwen en liefde. Het zijn muzikale vertalingen van de zogenoemde ‘weblichtjes’ die Van der Mieden al een aantal jaren publiceert. De stukken zijn klassieke improvisaties en opgenomen bij Bert-Jan thuis op zijn Bechstein vleugel uit 1922.

Voordat het eerste exemplaar van de cd wordt uitgereikt aan wethouder Olaf Prinsen, die onder andere kunst en cultuur in zijn agenda heeft, vertelt Bert-Jan dat hij erg blij is met de aanwezigheid van Olaf Prinsen. “Wij schelen een generatie”, zegt Bert-Jan lachend. “Door onder andere de aanwezigheid van Olaf kan ik een brug slaan naar de jongere generatie!” Bert-Jan vertelt dat hij vanaf zijn jeugd improviseert op de piano. Hij heeft ontdekt dat zijn piano-spel een positief effect heeft op de luisteraar, die zich daardoor dichter bij zichzelf voelt.

De wethouder ontvangt het eerste exemplaar van de cd en geeft aan zelf geen noot te kunnen lezen en dat, als hij een improvisatie op de piano zou doen, dat lang niet zo mooi zou klinken als wanneer Bert-Jan dat doet. Prinsen is blij geworden van de woorden van Van der Mieden: “de inzet van enthousiaste mensen als Bert-Jan, maken de cultuur in Apeldoorn”, zegt hij.

Op zaterdagavond 2 november speelt Bert-Jan van 19.30 tot 22.00 uur een recital bij pianobouwer Kobald aan de Asselsestraat 167. Meer info hierover vindt u hier. De cd, waar hele toegankelijke nummers op staan, is onder andere te koop bij boekhandel Nawijn en Polak op het Marktplein.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!