Che Malambo: spectaculair optreden in matig gevulde Koning Willem Alexanderzaal

Woensdag 12 oktober 2016

Door Redactie

In een zeer matig bezette Prins Willem Alexanderzaal zaal van Theater Orpheus. Volgens de garderobemedewerkster waren er slecht 140 van de 1300 beschikbare stoelen bezet. Toch speelde het Argentijnse dansgezelschap Che Malambo de sterren van de hemel.

Het gezelschap bestaande uit dertien dansers legde een wervelende dansvoorstelling op de planken, die je de adem benam. Individuele prestaties werden afgewisseld door dansen met telkens andere aantallen dansers, soms duelleerden ze met elkaar, dan smolten ze weer samen tot een groot collectief, altijd begeleid door een of meerdere trommels en het altijd aanwezige ritmische voetgeroffel.

In een mysterieuze setting werd na de pauze het programma hervat door slechts één op blote voeten dansende danser, waarna het podium zich langzaamaan vulde met steeds meer dansers, het geheel ademde een serene, betoverende sfeer.  Lof voor de belichting bij deze voorstelling, met minimale middelen het maximale bereiken.

Na een intermezzo van een aantal gezongen, naar mijn idee Argentijnse volksliedjes, werd het podium vrijgemaakt voor de met lasso’s uitgevoerde dansen, het ritmisch tikken van de lasso’s gecombineerd met meer ingetogen voetenwerk leverde opzwepende, bijna hallucinerende scenes op, de rondzwaaiende lasso’s vormde verlichte cirkels rond de dansers.

Met een persoonlijke groet van elke danser nam het gezelschap afscheid van het publiek, dat zijn waardering uitte met een heftig en langdurend applaus. Een avond om niet snel te vergeten.

Nog de hele maand te zien in verschillende theaters in het land, kijk op de site van het gezelschap.
Che Malambo
Theater Orpheus – Prins Willem Alexander zaal
dinsdag 11-10-2016 20:00 uur

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?