ChristenUnie Gelderland benadrukt belang veiligheid bij spoor Laan van Osseveld

Dinsdag 10 maart 2015

Door Redactie

Binnen enkele minuten sluiten de spoorbomen bij de Laan van Osseveld driemaal achter elkaar. “Een alledaags beeld, legt ChristenUnie-raadslid Arjen Tamsma uit tijdens een werkbezoek van de Gelderse ChristenUnie-fractie aan Apeldoorn. “Twintig minuten per uur is deze overgang gesloten. Vooral in de spits leidt dit dagelijks tot opstoppingen, en ook bij grote evenementen in Omnisport is deze flessenhals een ernstige belemmering voor het verkeer.”

De veiligheid verdient bij deze spoorovergang zeker ook de aandacht, vooral omdat de spoorbomen het voetpad niet geheel afsluiten. Honderden leerlingen van de vier basisscholen die nabij de overgang liggen, passeren dagelijks dit kruispunt van het spoor en de Laan van Osseveld. “Op deze plek is een tunnel dringend gewenst,” benadrukt de Apeldoornse ChristenUnie-delegatie, die daarnaast aandacht vraagt van de provincie voor een treinstation in Apeldoorn West.

Een tunnel, een extra station Apeldoorn West en de herontwikkeling van de voormalige Zwiltsalfabriek – dat zijn de punten die de ChristenUniekandidaten voor Provinciale Staten onder de aandacht gebracht krijgen tijdens hun werkbezoek. Lijsttrekker Pieter Plug: “Dit zijn belangrijke onderwerpen voor ons. Wij maken ons sterk voor goed en veilig openbaar vervoer in heel Gelderland, en de herontwikkeling van karakteristiek gebouwen als de Zwitsallocatie stimuleren wij als ChristenUnie in de provincie graag!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!