Circus Herman Renz betovert publiek

Woensdag 9 mei 2012

Door Nataliefde

Natalie Polman

Circus Herman Renz is na drie jaar weer terug in Apeldoorn om een week lang het Apeldoornse publiek te vermaken. En vermaken, dat doet de nieuwe show van Renz! ‘Sensations’ biedt een bonte selectie van totaal uiteenlopende circusacts. Tijgers, rolschaatsers, duiven en trampolines: alle ingrediënten voor ultieme circussensatie zijn aanwezig.

Zenuwslopend
De show werd geïntroduceerd met twee clowns, Frenky en de kleine man Milko Steyvers. Zij zorgden tijdens de show voor genoeg vermaak en vooral ontspanning. Moest ik zelf niet lachen om de geschminkte mannen, moest ik het wel om de giechelende kinderen. Verder was de show vooral geweldig om naar te kijken en vaak genoeg ook zenuwslopend. Neem de drie Colombiaanse jongemannen van het Carlos Camadi Trio die fietsen, touwtje springen, en over elkaar heen duikelen en dat allemaal op een supersmalle balk of een ronddraaiend rad. Hun halsbrekende stunts laten het publiek regelmatig de adem inhouden, want het gaat een paar keer maar net goed. Blijkt dus dat het ronddraaiende rad ‘rad des doods’ heet. Verklaart een hoop. De spanning is ook voelbaar bij de luchtacrobatiek van Susan Jasters. Ze hangt in rode lappen stof, wikkelt zich erin en geen vangnet of kussen om haar op te vangen wanneer het fout gaat.

Witte leeuwen, strakke pakjes en lijgers
De show is prachtig aangekleed. Letterlijk, want de strakke kleurige pakjes van de heren en dames… Het Duo Lumei kan het niet schelen hoe strak de kleding zit en laat vlak voor onze ogen hun outfit telkens veranderen. Ongelooflijk hoe het stel binnen twee seconden vanuit een hoepel of onder confetti vandaan ineens weer een totaal nieuwe jurk of pak draagt. Wie ook een schoonheidsprijsje verdient zijn de twee witte leeuwen, lijgers (kruising tussen een leeuw en tijger) en vijf tijgers, om over de duiven en witte paarden maar te zwijgen. De enorme roofdieren gromden en klauwden soms vervaarlijk naar hun dompteur, wat mij deed twijfelen of dit bij de act hoorde. Maar de grote knuffelbeesten deden braaf wat hun temmer hen ‘vroeg’: op hun billen zitten, over hun soortgenoten springen, doodliggen en ga zo maar door. Als beloning kregen de dieren stukjes vlees en een kus van Tom Dieck Jr., hun vriend en trainer. Dat deze dieren mij zo zouden ontroeren, had ik niet gedacht. Maar ze liepen dan ook achter een stalen hekconstructie.

Aparte aandacht verdient de liveband die de hele show aan elkaar speelde en voor een extra laag sensatie zorgde in de tent. Ze speelden zelfs de bekende hit van Caro Emerald, ‘A Night Like This’.

Jeukende handen
Zo kan ik nog lang doorgaan. De show moet je zelf echt gaan zien om te ervaren. Ik had last van jeukende handen van het vele applaudisseren, alleen dat zegt wel genoeg.

P.S.: Vandaag (woensdag 9 mei) is Circus Herman Renz bezoeken goedkoper. Zo betaal je 15 euro voor een plekje in de loge en kost een tribunekaartje maar 10 euro. Koop je kaartje aan de kassa, online kan niet op de dag van de voorstelling zelf!

Kun je vandaag niet, dan heeft Circus Herman Renz nog een kortingsbon in de aanbieding (zie hierboven). Print de bon uit en je kunt vier personen meenemen naar luxe stallesplekken voor 17,50 p.p.! Zie de AGENDA voor alle data en renz.nl voor meer info!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?