Club Gigant: Je moet er geweest zijn om: Still Parade

Vrijdag 7 november 2014

Door Pedro Waldenaar

© Still Parade

Je moet er zijn geweest om erover mee te kunnen praten: Club Gigant. Voor heel weinig geld toegang tot dit unieke concept: drie bandjes “vers van de pers”. In de popzaal van Gigant. Naast Yori Swart, Broeder Dieleman,  nu aandacht voor de laatste act van de avond van 31 oktober jl: Still Parade.

Still Parade; een duitse band van origine; drie gitaristen en een drummer; electronische popmuziek; die precies past bij deze avond: het is Halloween en de band weet met de muziek de schrik op het lijf te jagen. De muziek komt over je heen als de zee; een golf van geluid stormt aan en ebt weer weg.

Onheilspellend kom het op je af; er is de neiging om weg te lopen; maar je bent verstijfd; verstijfd wat je hoort en ziet: Stockholmsyndroom: je raakt gevangen door de muziek en krijgt sympathie voor de band. Weglopen is er niet meer bij; iedere noot wil je volgen. De muziek is therapeutisch van aard; het is benzine voor het lichaam. Diep ademhalen, diep ademhalen……blijven zitten, niet verroeren. Het wordt tijd om de bijgaande filmpjes te bekijken; deze filmpjes van William Lindner en u raakt gevangen: Stockholmsyndroom.

Het was een prachtige avond: energie en inspiratie genoeg opgedaan; we zijn getuigen van een bijzonder concept: Club Gigant: op naar de volgende aflevering!

 

Beelden zijn van William Lindner:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?