Help de bevolking van Oekraïne

CODA sluit tijdelijk (deel van) terras

Donderdag 25 juli 2019

Door Redactie

Het terras aan de voorzijde van het vernieuwde deel van CODA aan de Vosselmanstraat is weggehaald. Althans, een deel hiervan. En het komt terug, als het goed is. Maar voor nu kan je daar dus even niet zitten. En dat lijkt alles te maken te hebben met een vergunning die er nog niet is.

,,Het terras aan de voorzijde is inderdaad tijdelijk weggehaald, maar we zijn hierover in gesprek”, laat Tanja Offerein namens CODA weten. ,,We verwachten dan ook dat we onze gasten vanaf eind volgende week weer op het meest zonnige terras van Apeldoorn kunnen verwelkomen. Een deel van het meubilair is overigens gezien het warme weer tijdelijk naar onze meer schaduwrijke achterzijde verplaatst.”

Harm Korendijk van de gemeente Apeldoorn meldt: ,,Binnen enkele dagen krijgt CODA een vergunning voor het terras. Wij hebben niet gevraagd aan CODA om het terras weg te halen, dat hebben ze zelf uiteindelijk gedaan. CODA mag nu in principe ook al een terras buiten hebben. Maar het is vaker zo dat als duidelijk is dat er een vergunning komt op korte termijn, het gedoogd wordt.”

Het terras was nog niet zolang open, op 28 juni opende de nieuwe entree en dus ook deze nieuwe plek om te zitten:

Nieuwe entree CODA verbindt museum en bibliotheek

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?