CODA Taalhuis zoekt vrijwilligers

Dinsdag 6 augustus 2019

Door Redactie

Bij CODA Taalhuis helpen ze iedereen die (beter) Nederlands wil leren bij alle basisvaardigheden – van spreken, lezen, schrijven en rekenen tot leren werken met de computer, tablet of smartphone; hierbij krijgen ze hulp van tal van vrijwilligers. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, willen ze het team met vrijwilligers uitbreiden. Op dit moment is CODA per direct op zoek naar voorleesvrijwilligers, taalcoaches en digi-vrijwilligers.

CODA zoekt mensen die het leuk vinden om voor te lezen aan kinderen (2 tot 8 jaar) met een taalachterstand, om taalondersteuning te geven aan volwassenen (1-op-1 of in een groepje) of om anderen wegwijs te maken op de computer. Vrijwilligers worden ingezet bij één van de CODA locaties, een buurtcentrum of (als voorleesvrijwilliger) bij gezinnen thuis. Het aantal uren en/of dagen dat je ingezet wordt, is in overleg te bepalen; elke les duurt overigens één tot anderhalf uur. Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je van CODA een gratis training aangeboden.

Meer weten?

Dinsdag 13 augustus is er van 15.00 tot 17.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst in CODA Centrale Bibliotheek. Je kunt dan al je vragen stellen en ze vertellen je graag meer over de mogelijkheden en wat de functies inhouden. Mocht je hier niet bij aanwezig kunnen zijn, maar heb je wel interesse, reageer dan ook.

Solliciteren?

Neem contact op met CODA Taalhuis (055-5268561) of kijk op www.coda-apeldoorn.nl/taalhuis.

Over CODA Taalhuis

Bij CODA Taalhuis helpen ze iedereen die (beter) Nederlands wil leren bij alle basisvaardigheden – van spreken, lezen, schrijven en rekenen tot leren werken met de computer, tablet of smartphone. Onze taalvrijwilligers bieden direct hulp bij het leren van Nederlands; ook verwijzen ze mensen die Nederlands willen leren door naar taalaanbieders of andere organisaties. Verder zijn er leesgroepen en speciale rondleidingen door CODA Museum en CODA Bibliotheek en helpen ze mensen hun digitale en rekenvaardigheden te verbeteren.

CODA Taalhuis werkt samen met Aventus, BoekStart, CLC/Inburgering Apeldoorn, Centrum voor Jeugd en Gezin, Doomijn Kinderopvang, Leren en werken, openbare basisschool Spitsbergen, Stichting Da Capo, Stichting Lezen & Schrijven, Stimenz, TopTaal, UWV, VluchtelingenWerk OostNederland en Gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!