Code Blauw

Dinsdag 27 november 2012

Door Henk Schrier

Afgelopen vrijdag heb ik de Gigant bezocht waar de The Scene optrad. Deze band bestormt al zo’n vierendertig jaar de Nederlandse poppodia onder de  bezielende leiding van de 60 jarige Thé Lau.

Nadat Thé Lau in 2002 solo verder ging hield de band op te bestaan, Vele fans waren dan ook verheugd dat de band in 2007 aankondigde om weer samen muziek te gaan maken.

Nu bijna zes jaar verder toert de band langs de Nederlandse poppodia om hun nieuwe cd Code ten gehore te brengen.

Zo ook dus deze avond in een mooi gevulde Gigant in Apeldoorn. Voor de pauze werden er nieuwe nummer van het album gespeeld , ik kreeg het idee aan het rumoer in de zaal dat niet iedereen het kon bekoren. Al stonden er voorin toch wel de meeste fans die wel aandacht aan de band gaven. Vlak voor de pauze werd er gevraagd welke nummers het publiek wilde horen. Als iemand van de bediening nam Thé Lau de nummers op die door het publiek naar hem toe geroepen werden, zoals Blauw, Iedereen is van de wereld, Rigoureus en vele andere bekende nummers. Vervolgens werd er nog gegrapt over bands die een pauze hielden daarna verdween de band van het podium.

Na de pauze kwam de band met een nieuwe playlist waar weer in gestreept was om de verzoeknummers van hun publiek erop te zetten. Met het spelen van het oude nummers kreeg de band wel de aandacht die ze ook voor de pauze zeker verdiend hadden.

Al met al toch een mooie avond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!