Cultureel ondernemen, vòòr de pauze een verloren avond.

Woensdag 13 maart 2013

Door StrangeArt

Het politiek café van de VVD had als onderwerp “cultureel ondernemen”. Laat ik voorop stellen dat het geheel goed was georganiseerd en de tweede helft van de avond (de panel discussie) boeiend en interessant was. Complimenten aan de gespreksleider Sytze Wiering.

Maar de eerste helft: een deceptie. Uitgenodigd was de stichting “Cultureel Ondernemen”. De woordvoerders gaven een uiterst saaie presentatie, met monotone stem, zonder ook maar een vermoeden van passie voorgedragen. Bij een introductie over cultureel ondernemen verwacht je passie, creativiteit en vooral sprekende voorbeelden en succes verhalen. Niets van dat, een saaie opsomming van wat deze Stichting voor je kan betekenen (klantenwerving) en inzage in de grootte van het fonds voor kunstenaars en gezelschappen.

Na de pauze, de paneldiscussie: boeiend met voor mij de conclusie dat de kunstensector in Apeldoorn geen subsidie junk is, en, soms struikelend, niet te beroerd is om zelf initiatieven te ondernemen.
Over subsidie gesproken: Wist u dat de stichting “cultureel ondernemen” voor 80 procent wordt gesubsidieerd?

Over de foto: Slaat natuurlijk nergens op, behalve dat het ook cultuur is. Een schilderij van Pyke Koch, met in het midden van het schilderij Gerrit Rietveld. Hoekige mannen, dit in tegenstelling tot de poserende, zachtaardige puberale jongen. Terzijde: Heb in die zaal 15 minuten rondgehangen om het geschikte model te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

VVD

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!