Cultuur bij je Buur 2021 vanuit digitale huiskamers

Woensdag 17 februari 2021

Door Redactie

Ook dit jaar is het niet mogelijk om Cultuur bij je Buur te organiseren zoals de organisatie dit al vele jaren gewend was om te doen. Vele locaties met veel artiesten en enthousiaste gastvrouwen/heren en 2 dagen vol met optredens. Evenals vorig jaar zal dit online plaatsvinden. Dit jaar in zogenaamde digitale huiskamers.

“In december werd al snel duidelijk dat er ook dit jaar geen traditionele Cultuur bij je Buur kon worden georganiseerd”, vertelt Mari van Helvoort. “Na overleg met de gemeente zou er zoveel geregeld moeten worden om binnen de geldende coronaregels te blijven. We gaan dus net als vorig jaar op de digitale toer.”

Artiest en publiek samenbrengen

De ervaringen van vorig jaar hebben daar zeker bij geholpen, meldt hij. “Met het organiseren van digitale huiskamers willen we tegemoet komen aan de wens om iets te doen aan het contact tussen artiest en publiek. Vanuit de digitale huiskamer worden Zoom-sessies georganiseerd met een digitale gastheer/vrouw om zo artiest en publiek samen te brengen. De eerste reactie van een aantal gepolste artiesten was zo positief dat we deze weg hebben gekozen om deze manier dit jaar te beproeven.”

Het evenement vindt plaats op zaterdag 17 april 2021 en duurt maar 1 dag in tegenstelling tot normaal gesproken 2 dagen. De werving van artiesten is gisteren (dinsdag 16 februari) gestart, waarna gezocht gaat worden naar gastheren/vrouwen voor de digitale huiskamers. “De gastheren/vrouwen zullen worden getraind in het gebruik van Zoom. Er zal ook geen krant worden gedrukt, maar houdt de sociale media in de gaten”, adviseert Mari. “We kijken uit naar een mooi event.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!