Help de bevolking van Oekraïne

Cultuur bij je Buur zoekt nieuwe gastlocaties

Maandag 14 januari 2019

Door Redactie

Inwoners en instellingen die in Apeldoorn een artiest of act in huis willen halen op 13 en/of 14 april 2019 kunnen zich weer aanmelden voor Cultuur bij je Buur. Op de website hebben zich inmiddels een kleine 50 artiesten verzameld in allerlei soorten en maten. Veel smaken muziek, maar ook theater, literatuur en beeldende kunst.

Tot 18 februari is het nu aan de inwoners van de stad en de dorpen om ze te boeken voor een zaterdag- of zondagmiddag waarin ze 3 keer een half uur optreden. De artiest blijft, de bezoekers trekken rond van locatie naar locatie. En alles met gesloten beurs.

Dichtbij

Kenmerkend van Cultuur bij je buur is de nabijheid. Veelal gaat het om (amateur)artiesten uit Apeldoorn, het publiek komt van ‘om de hoek’ en de optredens zelf zijn in de tuinen en huiskamers van een ongekende directheid.
Er zijn geen kosten aan verbonden. De acts zijn gratis en koffie, thee en lekkers wordt verstrekt door 6 vestigingen van Albert Heijn. Een gastlocatie hoeft alleen zijn gastvrijheid te tonen aan de artiest en de bezoekers. En samen met de artiest wat promotie willen maken voor de drie optredens in het weekend.
Maar dan heb je wel zomaar een songwriter op je salontafel, een theater in je tuin, een band op de bank, een verteller onder de veranda of een koor tussen het koren.

Meer informatie

Een artiest is te boeken zonder tussenkomst van de organisatie. Een overzicht van alle acts is te zien op http://www.cultuurbijjebuur.nl/artiest-boeken waarop ook een aanvraagformulier kan worden ingevuld. Boeken kan tot 18 februari, dan sluiten de lijnen voor de opmaak van de programmakrant.
Cultuur bij je buur is een project van Gigant, markant in cultuur en gaat zijn 6de editie tegemoet. Het project wordt mede gefinancierd door de gemeente Apeldoorn, Rabobank en het Fonds Sluyterman-van Loo.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?