Help de bevolking van Oekraïne

Cultuur bij je Buur hoort bij Apeldoorn

Zondag 17 april 2016

Door Redactie

Cultuur bij je Buur is niet meer uit Apeldoorn weg te denken. Het evenement, dat door Markant wordt ondersteund, trok zaterdag- én zondagmiddag honderden belangstellenden naar galeries, huiskamers, horecea en andere tijdelijke accommodaties. Vooral om naar muziek te luisteren, wat poëzie aan te horen en te genieten van theater.

Toplocatie was een pandje aan de Hoofdstraat waar Bart Lauw de scepter zwaait. De Apeldoorner is gewend aan huiskameroptredens en mag zich inmiddels een fijnproever en een voorbeeldige gastheer noemen. In zijn woning steeg het niveau dankzij onder meer Iraanse, Koerdische en Amerikaanse (jazz, blues, boogie woogie) invloeden tot grote hoogte.

Ook Bert Diks had zich het een en ander van Cultuur bij je Buur voorgesteld. De motor achter Galerie PS20 aan de Stationsstraat kon met het publiek zaterdag nog van lekkere ballads genieten, maar zondag kwam een voor die dag bij de organisatie ingeschreven muzikant niet opdagen. Gelukkig kon Diks met de zijnen – ze vormen een collectief – enige tijd wat levende muziek lenen van zijn overbuurman Studio28. Zo help je elkaar uit de nood.

Voor de rest verliep alles redelijk naar wens. En dat mag een prestatie heten voor de organisatie die zelfs op het laatste moment zo elastisch was om muzikanten ergens in de gemeente Apeldoorn een podium aan te bieden. De site van Cultuur bij je Buur werd behoorlijk nerveus van al dat bezoek . Want het was bij velen bekend dat alleen de informatie via internet up to date was. Het bijbehorende krantje dat al eerder was gedrukt bleek niettemin een goede gids.

Nanda Huisman, projectleider bij Markant keek terug op een geslaagd evenement waarmee Apeldoorn nog in lengte van jaren vooruit kan.

Bekijk hieronder onze fotoreportage:

Optreden Rick Winterzwaay (foto’s: Peter Vroon)

Edith Broekhoven (foto’s: Peter Vroon)

Sophie van Bree (foto’s: Peter Vroon)

Caroline in het Veld (foto’s: Peter Vroon)

Bas, Willem en ik in de huiskamer van Bart Lauw (foto’s: Peter Vroon)

Apeldoornse Popschool (foto’s: Peter Vroon)

Nog een aantal foto’s, gemaakt door Gerard Oltmans:

En onze verslaggever David Levie maakte ook nog wat foto’s bij Bart Lauw:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?