Cultuur preferent ten opzichte van minimabeleid?

Donderdag 28 juni 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

De “zomernota” wordt bepalend voor de bezuinigingen waarmee u als inwoner van Apeldoorn wordt geconfronteerd. Wat mij bevreemd is, dat voorafgaand aan het “knopen doorhakken”, er al sectoren worden vrijgesteld van een nog te voeren discussie. Dit noemt men preferent. Orpheus krijgt € 900.000 extra subsidie. Orpheus is in ieder geval veilig gesteld. De sociale sector, minimabeleid, WMO, zitten nog in angst.

Een wel hele scherpe analyse: het lijkt op faillissement fraude: “De kroonjuwelen” worden aan de boedel onttrokken. Reeds eerder is in AD  aandacht geweest voor Orpheus,  kern van dat artikel was “Stop met financiële risico’s, verkoop die hap en speel zo jaarlijks 5 miljoen euro vrij”, zie http://bit.ly/MgMAL6

In een vorig artikel werd de niet openbaarheid van de financiële scan genoemd, dit feit, het preferent extra subsidiëren van een instelling, bevestigt m.i. de bij dit artikel geplaatste foto: De raad ziet alleen het open kluisje. Het college weet wat voor ellende in de gesloten kluisjes zit.

Wordt Orpheus trouwens het Griekenland van Apeldoorn?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?