Cultuurkwartier klaar voor de start

Donderdag 24 augustus 2017

Door Ben Eggermont

De bewoners van het Cultuurkwartier, CODA, ACEC en Gigant markant in Cultuur tekenen op zondag 27 augustus van 12:00 uur tot 17:00 uur voor een zeer gevarieerd festival op de been. Met exposities, workshops, muziek, informatie en eten en drinken is er voor iedereen wat te halen. Stephanie Knoors, pr-functionaris bij CODA geeft een inkijkje.

Zijn er nog veel zaken veranderd ten opzichte van vorige edities?

,,Eigenlijk niet. Evenals vorig jaar hebben we aan de deelnemers van voorheen de vrijetijds- en cursusmarkt was, gevraagd om meer de nadruk te leggen op de beleving en ervaring en minder aandacht voor de gebruikelijke standjes en foldertjes. Voorbeelden zijn het intuïtief schilderen, je bent meer aan het doen, hetzelfde geldt voor massages. Dit werkt beter dan het weggeven van folders.”

Wat kun je verwachten in het museum?

,,Ten eerste stellen we het museum op die dag gratis open, dat vinden we heel belangrijk. We houden in CODA Atelier een familieworkshop rondom de tentoonstelling CODA Paper Art. Tijdens de workshop kun je kleding of sieraden maken, die vervolgens getoond kunnen worden tijdens de modeshow. Er worden sowieso prachtige kleren geshowd van Wij4en+. Op deze manier zorgen we voor overlap, een onderlinge kruisbestuiving.
Daarnaast biedt Gigant-Markant een prachtig en divers programma onder de naam Bloeiend, waar veel te zien en te beleven is op het gebied van muziek, dans, art, theater en circus. Het onderdeel Proef laat de bezoekers kennismaken met allerlei muziekinstrumenten. Maar uiteindelijk valt alles onder de vlag van Cultuurkwartier Open. ACEC, de expositieruimte aan de Museumpassage, laat twee nieuwe tentoonstellingen zien. De opening daarvan is aansluitend aan het festival om 17:00 uur. De drie partijen bieden een divers programma aan, met voor elk wat wils. Dit alles in een festival setting, je kunt hier wat eten en wat drinken, er is muziek, heel divers.”

Nog andere activiteiten buiten het Cultuurkwartier?

,,Jazeker, de wandeling langs de Wegerif-panden en in de Oranjerie is een openbare repetitie van het Apeldoorns Jeugdorkest, aangevuld met leden van het NJO (Nederlands Jeugd Orkest). “

Wat is de verwachting over aantallen bezoekers?

,,Dat is heel lastig. Vorig jaar hadden we pech dat het slecht weer was. De weersverwachting voor het weekend ziet er nu veel beter uit. We zijn dus positief gestemd. We hebben de CODA Paper Art tentoonstelling die veel bezoekers trekt en zondag dus gratis te bezoeken is. En de programmering is dit jaar goed op elkaar afgestemd. Daarom willen we om 16:00 uur gezamenlijk afsluiten met de band KOFFIE bij Gigant.”

Als jezelf een rondje zou maken op het festival, wat zijn dan jouw voorkeuren?

,,Ik ben heel benieuwd naar de band KOFFIE, ook omdat ze bij Gigant daar heel enthousiast over zijn.  Ik ken Sven (Scholten) dus ik ben heel benieuwd naar zijn tentoonstelling bij ACEC. De modeshow in het museum,  dat wordt een hele happening. En niet te vergeten bij Gigant het Ontbijt en film onderdeel, dat is vanaf 10 uur, dan kun je ontbijten en vanaf 11 uur beginnen de films. Als laatste toch ook de CODA Paper Art tentoonstelling, als mensen die nog niet hebben gezien is dit een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen. En zeker de moeite waard.”

Download het hele programma hier

Cultuurkwartier Open, 27 augustus 2017, van 12:00 tot 17:00 uur Vosselmanstraat 299

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!