Danny Vera op zaterdag 25 april naar popzaal van Gigant!

Donderdag 23 april 2015

Door Redactie

Rock’n Roll artiest van eigen bodem Danny Vera staat op 25 april met zijn warme en rauwe stemgeluid in Gigant. Al vanaf 2009 verzorgd hij samen met zijn band de muziek voor elke uitzending van het televisieprogramma Voetbal International. En dan is hij ook nog eens verkozen tot de best geklede man van 2014… De deuren van de popzaal gaan open om 20.30 en het concert zal om 21.00 van start gaan. Tickets voor het concert kosten €15,00 en €13,00 voor Vrienden van Gigant.   

Geïnspireerd door de sound uit de 50’s en 60’s wist Danny Vera na het kopen van zijn eerste gitaar al op jonge leeftijd dat hij naar de Rockacademie wou. In 1999 vormde hij zijn eerste band genaamd Till Dawn. Nog geen drie jaar daarna besloot hij toch voor een solocarrière te gaan. Zijn eerste album For The Light In Your Eyes verscheen in 2003. Vervolgens kwam het succesvolle album Hold On A While waar onder andere Hershel Yatovitz, de gitarist van Chris Isaak, aan meewerkte.

Muziekliefhebber en bekend voetbaljournalist Johan Derksen ontdekte zijn talent, wat er voor zorgde dat hij de vaste huisband werd bij VI. Op veler verzoek is in 2012 ‘Studio 6 Sessions Live’ op DVD uitgebracht met vele covers en eigen werk welke Danny tijdens het programma heeft gespeeld. Zijn nieuwe platendeal bij Excelsior Recordings leidde tot een goed ontvangen vijfde studio album Distant Rumble en onlangs bracht hij zijn nieuwe EP The New Black & White uit.

In het voorprogramma staat singer-songwriter Daniel Cane, die met zijn gevoelige liefdesliedjes en Ed Sheeran-achtige stijl goed op weg is Nederland te veroveren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!