De 21 jarige zangeres Emily Hill geeft een mooi visitekaartje af

Vrijdag 15 juli 2022

Door William Lindner

De jonge 21 jarige zangeres Emily Hill uit Amersfoort beklimt met haar band het podium tijdens haar debuutoptreden in Het Bluescafé op deze zaterdagavond 9 juli.  De aankondiging in de nieuwsbrief van het Bluescafé dzegt het als volgt: ‘De nieuwe sensatie in het Nederlandse blueslandschap’ .  De bekende European booking agency Bebop heeft haar onder hun hoede heeft genomen, . Dat schept verwachtingen.

Emily Hill wordt begeleid door een formatie bestaande uit de bandleden Roland Jenster (keyboards), Martin Koch (gitaar), Ruben Vanderburgh (drums) en Michiel Heeneman (bas).
Tijdens het gehele optreden begeleidt dit viertal, prima muzikanten , de zangeres als een geoliede machine.

In een tweetal sets werd een mix van soul, blues, jazz, funk, New Orleans en gospel songs gespeeld. Prima cover uitvoeringen van diverse klassiekers maar ook een aantal eigen songs. Tijdens het optreden is overduidelijk dat deze jonge 21 jarige Emily Hill gezegend is met een uitstekende zangstem. Op het voorstellen van de bandleden na ,worden vlot de nummers zonder enige onderbreking uitgevoerd.

De vertolkingen van nummers als Almost Persuaded, Crossing that line, Drunken hearted Womaen en Voodoo Woman zijn fijn gearrageerde nummers. In de tweede set nog meer goede uitvoeringen zoals de klassiekers It Hurts me Too, I Cant stand the Rain , I Put a spell on You, Red House en het eigen nummer Dont Let Me down.En een mooi uitvoering van het nummer All of Me in de duo uitvoering met toetsenist Ronald Jenster.

De zangeres Emily oogt ietwat verlegen. Niet echt een spontane interactie met publiek, maar voorzichtig  heupwichtend en regelmatig wegkijkend naar de dirigent van de band Roland Jenster. Qua podium presentatie  is dat wellicht iets om aan bij te schaven. En met veel optredens zal dit vast ook nog  verbeteren in haar nog pas gestarte carrière. Maar goed, iemand schreef “Let Music says the words “ En Emily heeft zonder meer een uitstekende zangstem, een ruwe diamant. Zingen kan ze!

Met het nummer I’Rather Go Blind en een drietal toegiften waaronder de fraai gezongen Trouble in Mind.(Nina Simone).werd het prima debuutoptreden in het Bluescafe afgesloten. Speelt zij in de buurt, zeker gaan. En oordeel zelf.

Gezien zaterdag 9 juli Emily Hill & Band , Bluescafe Apeldoorn , Website EMILY HILL

Video impressies van het optreden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!