Help de bevolking van Oekraïne

De bios heeft zijn stoelen, nu de popcorn nog

Zaterdag 5 november 2011

Door Randy Gasper

Peter Vroon

Onlangs maakten onze fotografen en bloggers een artikel over de nieuwe bioscoop die over ruim een maand de deuren moet openen. Het ging met name over de architectuur van het gebouw. Blogger Reinier Groenendijk vergeleek het nieuwe gebouw zelfs met de lelijkheid van de muur die Berlijn na de oorlog in tweeën deelde.

Maar wat vonden de Apeldoorners ervan? Apeldoorn Direct hield een poll en daaruit kwam naar voren dat minstens 50% van de stemmers deze mening niet deelden. De meeste reacties geven dezelfde verdeeldheid weer. Maar er waren bovenal ook lovende woorden van buzzers die het pand vinden passen in het oude beeld van Apeldoorn en bij het cultuurkwartier. Anderen boden al eenvoudige oplossingen door er simpelweg filmposters op te hangen van de films die draaiden. En weer een andere zegt simpelweg blij te zijn dat we straks eindelijk weer een bioscoop hebben. Hoe dan ook zette Reinier met zijn blog de filmliefhebbers op scherp.

Als blogger vond ik dit een zeer interessant blog. Want wat je ook van het gebouw vindt, eigenlijk is het uiteindelijk net als bij de mens: het gaat om de inhoud. En als ik de eigenaar mag geloven, wordt deze bioscoop een mooi staaltje state-of-the-art van de binnenzijde. En dat is bij film wel de essentie. Binnenkort onthult theatermanager Ismail Uysal het ware gezicht van de nieuwe JT Bioscoop en presenteert hij een prachtige bioscoop waar volgens hem – en volgens mij – de filmliefhebber blij van wordt. Apeldoorn Direct zal er dan uiteraard bij zijn en verslag doen.

Dat het nog maar heel even duurt, blijkt uit het feit dat de stoelen inmiddels zijn gearriveerd. Nu de cola-machine en de popcorn nog.
Aftellen…

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?