De nieuwe dansers van morgen stralen in Orpheus Apeldoorn!

Zaterdag 1 februari 2014

Door TheaterStefan

In Talent On The Move 2014 krijgen derde jaarstudenten die de bachelor opleiding dans volgen op Codarts de kans om te stralen op een echt podium. In de show worden wij als publiek getrakteerd op een zevental prachtstukken van gerenommeerde choreografen zoals: Conny Janssen, Samir Calixto, Regina van Berkel e.a.

Het mooie aan de opleiding is dat er ruim 200 dansstudenten zijn uit wel 30 nationaliteiten, van de kleine groep die voor ons danste begon ook heel mooi met een voorstel ronden je hoorde de naam en uit welk land ze kwamen dat was zeer indrukwekkend. Zoals de namen verteld werden, hoorde je de studenten bij elk stuk wat ze moesten dansen ook vertellen hoe ze het repetitie proces hadden ervaren, omdat het natuurlijk 30 nationaliteiten zijn is de spreek taal Engels maar dat stoort totaal niet.

We zouden volgens ons programma vanavond na de pauze getrakteerd worden op een gast op treden van De Dutch Junior Dance Division uit Den Haag met een choreografie van Thom Stuart echter is deze nooit geweest en werd er ook geen enkele mededeling over gedaan wat erg jammer was.

Wat wel leuk is om te vermelden is dat er echt Multi talenten in de show dansen en dan ligt ik er een uit omdat hij ook de foto bij dit artikel heeft gemaakt Brecht Bovijn wat een danser krachtige lijnen kan zowel heel hard als zacht dansen iemand waar je ook op valt, of dat komt door zijn glimmende oorbel.

Al met al een hele leuke avond uit helaas omarmt jong Apeldoorn deze show niet, de gemiddelde leeftijd zat toch wel boven de 40 en de zaal die al niet groot was zat voor ongeveer een derde vol wat erg jammer is want veel mensen hebben het nieuwe talent van mogen gemist!

meer informatie over codarts is te vinden op dans.codarts.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!