De P(re)censent – Afterslag Gigant Apeldoorn

Vrijdag 6 januari 2017

Door Joost Leferink

Je slaat de krant open leest een té gekke review van een concert. ‘Had ik het maar geweten, dan was ik er misschien we bij geweest.’ Gaat er dan door mijn hoofd.
Tja, eigenlijk is dit een beetje mosterd na de maaltijd, want nu kun je er niet meer heen. Het gevoel dat iemand na een feestje zegt, daar had je echt bij moeten zijn.. Tja, daar kan je dan ook niets meer aan doen. Het is al verleden tijd en waarschijnlijk moet je nog wel even wachten voordat je een nieuwe kans krijgt.

Kan dat ook anders?

Eigenlijk best gek dat je achteraf pas gaat vertellen hoe leuk iets is, terwijl je ook al van te voren geïnformeerd kan worden over de setting, sfeer, ervaringen uit het verleden en niet vergeten, het moment wanneer het plaatsvindt. Dan heb je tenminste nog de kans om erbij te zijn! Tadaa.. Daar is de P(re)censent. Een recensent die schrijft over het event nog voordat het heeft plaatsgevonden.

Afterslag

Ik zal een voorbeeld geven. In de Popzaal en het café van Gigant vindt jaarlijks hét showcase festival van de Veluwe plaats. Een selectie van Eurosonic Noorderslag artiesten reist af naar Apeldoorn. Indoor festival feeling, nieuwe muziek, rising stars en bewezen artiesten. Kortom een goede start van een nieuw (muzikaal) jaar.

Op zondag 15 januari alweer voor de 6e maal. Benieuwd naar de artiesten? Beluister de playlist op: http://bit.ly/Afterslag2017

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Festival Gigant Apeldoorn Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!