De Soos als geheugentrainer

Zondag 20 november 2016

Door Gerard Oltmans

De Soos, op zaterdagavond 19 november gehouden in de Zwitsalfabriek, is eigenlijk net zoiets als Memories, maar dan voor Apeldoorn. Herinneringen worden opgehaald, mensen ontmoeten elkaar weer en luisteren naar muziek uit vervlogen tijden en gegane glorie. Het applaus klinkt liefdevol voor de musici de nog een keer optreden met nummers waar ze ooit bekend mee waren. Of luid voor de bands die het publiek zo enthousiast maken dat er gedanst kan worden. Want dat is net als vroeger in de Soos; lekker dansen op fijne muziek.

Een bijzonder optreden was er van de Lydia Tuinenburg Memorial Band. Omdat Lydia net voor haar overkomst uit Amerika overleden was, besloot de familie haar nummers te gaan zingen, allen reeds op leeftijd maar er werd gezongen met een enorm elan en enthousiasme. Ontroerend.

Het sluitstuk van de avond was Steel Breeze met nummers van Pink Floyd. Goed gespeeld en door de aanwezigen gewaardeerd met een verdiend gejuich. Een fascinerende avond waarbij je mensen, zo leek het wel, weer tot leven zag komen. Blij, gezellig, genietend, ondeugend en vooral kijkend en pratend.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?