De terugkeer van Lumido: een lichtfeestje om te groeien

Maandag 27 augustus 2012

Door Redactie

Een retour die nog in de kinderschoenen staat, zo omschrijven wij Lumido voorlopig. Twee jonge ondernemers waren er drukdoende mee om de preview voor de buurt en andere genodigden van de plek te krijgen.

Het park zag er fantastisch uitgelicht uit, de liefdestunnel gaf inderdaad een warm gevoel van liefde. Met een beamerprojectie rond het eilandje in het midden van de vijver, zag het er veelbelovend uit, waar het niet dat het bij de preview slechts bleef bij een kleine introductie van Lumido.

Maar het initiatief van de 2 ondernemers verdient een niet al te kritische noot. Zo wel, laat het dan kritiek met een knipoog zijn. Er is misschien genoeg om op- of aan te merken. Zo zou het voor het publiek handig zijn geweest dat het avondprogramma iets inzichtelijker was geweest. Wat gebeurt er en waar moeten we precies kijken? De aanwezigen werden plots verrast dat het spektakel achter ons plaatsvond in plaats van op de vijver.

Het is natuurlijk een opstartfase en met die wetenschap verdient dit lichtjesfestijn zeker een kans. De “orgel” was in ere hersteld. Helaas om budgettaire redenen nog niet in de vijver zelf, maar wel aanwezig. Een investering die op termijn meer plezier gaat opleveren. Bovendien straalt de romantiek er wel van af. Voor verliefde stelletjes dan ook zeker de moeite waard.

In de weekenden is er een uitgebreider programma met live-muziek, wat nog meer sfeer en romantiek zal geven. Zoals gezegd, het initiatief verdient een niet al te kritische noot. Er zijn 2 jonge Apeldoornse ondernemers en ze doen het maar wel mooi. Bovendien hebben ze al aangegeven het evenement met de tijd te laten meegroeien. Stap voor stap.

Een oude Apeldoornse traditie is in ere hersteld. Aan ons Apeldoorners om het weer groot te maken. De eerste stap is gezet, de volgende is aan u… richting Lumido.

Te zien tot 22 september in park Berg en Bos.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Lumido Apeldoorn Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?