De Time Bandits, een feestje van herkenning in Gigant

Zaterdag 11 februari 2023

Door Henk Schrier

Het is weekend, sommigen van ons hopen op het winnende lot in de Staatsloterij, anderen gaan vanavond naar Poppodium Gigant in Apeldoorn. Bij die laatsten hoor ik. Binnen gekomen bij Gigant is het al gezellig druk. Er is een gemêleerd publiek aanwezig vanavond, van jong tot publiek die de band in de jaren 80 heeft meegemaakt. Eerst maar eens een biertje bestellen en de camera klaar maken.

Alidas Hidding

Vanavond treedt Alidas Hidding met zijn band Time Bandits op in Gigant. Met deze groep veroverde hij in de tachtiger jaren een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet zowel nationaal als internationaal van zich horen. In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit met de solosingle ‘Hollywood Seven’ en in 1981 volgde de grote danshit ‘Live it Up’ van Time Bandits. Dat nummer kwam zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.

Funk, disco, soul en rock

Kenmerkend aan de Time Bandits is de mix van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. Singles als I’m Specialized In You, Listen To The Man With The Golden Voice, I’m Only Shooting Love, Dancing On A String en I Won’t Steal Away waren grote hits in binnen- en buitenland. Een hernieuwde kennismaking kwam er in 2021 door de deelname van Alides Hidding aan het programma Beste Zangers. Zijn hits van vroeger werden opnieuw voor het grote publiek gespeeld.

Opeens is het zover de zaallichten gaan uit, de spots op het podium aan en de band betreed het podium beginnend met de drummer die eerst een solo geeft, daarna komen de andere bandleden, afsluitend met Alidas zelf. Zodra de eerste noot gezongen is, gaat het publiek mee en de sfeer is gemaakt. De ene na de andere hit word gespeeld, de een wat beter dan de ander. Al met al een leuk feestje voor de liefhebber. Het publiek was gezellig, er hing een goede sfeer. De muziek vond ik persoonlijk wat minder, maar ja, je kunt niet alles hebben

Huidige line-up:
Alides Hidding – Vocals / Guitar
Olaf Noordanus – Drums
Marco van der Velden – Bass /Vocals
U-Gene Latumeten – Keys / Vocals
Pascal Harting – Guitar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!