De Zevensprong wint techniekprijs en bezoekt Nemo met de hele klas

Dinsdag 9 juni 2015

Door Redactie

Maandag 8 juni was het zover. Alle kinderen van groep 6 van basisschool de Zevensprong in Apeldoorn, stonden met hun ouders te wachten op de trein die hun met de hele klas naar Nemo zou brengen. Een extraatje voor de kinderen dat ze te danken hadden aan hun ijverige leerkracht. Want…in de herfstvakantie: op woensdag 22 oktober 2014 wisten maar liefst 145 leerkrachten waaronder juf Marloes, de weg te vinden naar Windesheim in Zwolle voor de leer- en doeconferentie ‘Techniek onder de loep’.

Prijswinnaars:
Spannend moment was de bekendmaking van de winnaar van de prijsvraag. Leerkracht van groep 6 Marloes Boersma van de Zevensprong uit Apeldoorn mocht een cheque in ontvangst nemen, goed voor een dagje met haar klas naar Science Center NEMO in Amsterdam.

De kinderen schreeuwden het uit:
Toen ze hoorden dat hun een extra schoolreisje te wachten stond. Ze moesten een aantal maanden wachten, maar afgelopen maandag was het zover.

De reis:
De dag was geweldig aldus leerkrachten Marloes Boersma en Jeroen Stens. We werden bijgestaan door 4 enthousiaste ouders en de stemming zat er goed in. Er  is zelfs een Selfie met de conducteur gemaakt.

Nemo:
In Nemo hebben de kinderen een workshop gehad. Zij moesten een stofzuiger-propeller ontwerpen en daarna verbeteren. Geluncht werd er op het dak in de zon met uitzicht op Amsterdam. Het was het fantastische dag!

Locatiedirecteur Eveline Berns vertelt: De Zevensprong besteedt veel aandacht aan techniek tijdens techniekmiddagen en in het circuit met de bovenbouw. We werken met de techniektorens. De lessen worden gegeven door de leerkrachten, maar we hebben ook een techniekcoach die de lessen ondersteunt en veel vrijwilligers die helpen in de lessen. 2 jaar op rij wonnen wij de eerste prijs gewonnen in Arnhem (de Nationale Techniekprijs).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!