Debat Herontwikkeling Locatie Westpoint

Donderdag 12 februari 2015

Door Hans Menke

Het broeit rondom de herontwikkeling van de locatie Westpoint

Een debat op 17 februari 2015 om 20.00 uur in ACECgebouw over de keuze van snel cashen of een lange termijnoplossing.

Sinds de aankondiging van  het debat over wel of geen supermarkt op de locatie Westpoint, stromen er bij architectuurcentrum Bouwhuis reacties binnen van meer tegenstanders dan voorstanders. Interessant is dat de eigenaar van het pand nu wel tot overeenstemming kon komen over een nieuwe ontwikkeling, terwijl plannen uit het verleden van architecten/ontwikkelaars niet uitvoerbaar bleken. Wat is er intussen veranderd? Heeft er een afwaardering plaatsgevonden en hoeveel?  Voor Bouwhuis in ieder geval het moment om te verkennen of er niet betere en mooiere ontwikkelingsplannen mogelijk zijn dan de bouw van een supermarktdoos. Een ontwikkeling die voor de stedenbouw en architectuur een toegevoegde waarde krijgt naast de appartementen en stadsvilla’s van architectenbureau Claus en Kaan in het Beekpark. De Vosselmanstraat behoort tot het hart van de stad, waar menigeen doorheen kruist van west naar het centrum en dan weer naar zuid en vice-versa.

Bouwhuis heeft architect Lars Courage gevraagd met een ontwerpplan te komen die aansluit bij landelijke marktontwikkelingen en interessant voor Apeldoorn kan zijn. Ontwikkelaar Caspar Wortmann zal aangeven wat de huidige financiële potentie van deze locatie is en welke kansen dat biedt voor veel interessantere ontwikkelingen dan een supermarkt.

Daarnaast komen de winkeliers in opstand tegen een solitaire supermarkt in de Vosselmanstraat die de super Boni op 5 minuten afstand in de Asselsestraat zal uitroken en andere winkels daarin mee zal trekken. Zeker in een tijd waarin diverse winkelketens als V & D en de Blokker onder grote druk staan, is het zeer onverstandig een winkelketen toe te gaan voegen.

Voor het debat op 17 februari in het ACECgebouw hebben zich al velen aangemeld zoals de binnenstadsondernemers, omwonenden en iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling in dit gebied van de stad.

Bouwhuis verwacht dat een groot aantal gemeenteraadsleden het debat zullen bijwonen en de uitkomst van het debat zullen gebruiken bij de bespreking van dit onderwerp op de politieke markt 19 februari.

Kom op 17 februari om 20.00 uur naar het ACEC en laat uw stem horen!!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!