Directeur Markant zoekt een opvolger

Donderdag 2 juli 2015

Door Redactie

Markant directeur Coen Bais vertrekt per 1 september naar Oss en wordt daar directeur-bestuurder van Theater De Lievekamp. Eerder dan hij zelf had voorzien en een moeilijke afweging.

Bais: “Het is een zeer bewuste keuze, dit theater van deze omvang. Ik keer hiermee terug naar mijn roots, de podiumkunsten. Hoewel ik met veel plezier in Apeldoorn aan het werk ben, laat ik Markant sneller los dan ik had gedacht. Maar ik volg mijn hart: dit is een kans die ik niet kon laten lopen. Dit doe ik in het volste vertrouwen dat er een geschikte opvolger gevonden gaat worden; Markant staat goed op de kaart en levert een prachtige bijdrage aan kunst en cultuur in Apeldoorn.”

Er wordt zo spoedig mogelijk een sollicitatieprocedure gestart. Voorzitter Raad van Toezicht Maria van Hattum licht toe: “Natuurlijk betreuren wij Coen’s vertrek, maar we hebben begrip voor zijn persoonlijke afweging. En tegelijk een onverminderd vertrouwen in de toekomst. Wij worden gezien als een betrouwbare partner. De financiën zijn op orde en de cursisten voor het overgrote deel blij en tevreden. Ons loket Onderwijs en Wijken heeft een stevige positie en we zijn in beeld als mogelijke toekomstige partner bij zorgtaken. Ook werken we goed samen binnen het Cultuurkwartier. Ik ben overtuigd dat wij voor deze vacature goede kandidaten zullen ontmoeten.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!