Drie studenten uit de Stedendriehoek op Zuidpoolexpeditie

Woensdag 5 maart 2014

Door Redactie

Martin Snijder

Donderdag 6 maart aanstaande zullen drie studenten uit de regio Stedendriehoek vertrekken naar Schiphol om naar de Zuidpool af te reizen. Mbo-school Aventus en Cleantech Regio Stedendriehoek geven deze drie studenten de gelegenheid deel te nemen aan de Antarctic Expedition van Robert Swan, poolreiziger en internationaal pleitbezorger voor duurzame en schone energie. Micha Klaarenbeek (een van de winnaars Cleantech Challenge Stedendriehoek), Robbin Drost (student Aventus Operationele techniek) en Roderick Bunschoten (student Aventus laboratoriumopleidingen) gaan gedurende twee weken met eigen ogen zien hoe noodzakelijk het is om wereldwijd om te schakelen naar clean technology.

Samen naar een schone toekomst
Aventus en Cleantech regio Stedendriehoek zien clean tech als de best denkbare route naar een economisch en ecologisch houdbare toekomst. De studenten nemen daarom ook vanuit hun opleiding cleantech- opdrachten mee die ze gaan uitvoeren tijdens deze reis. Vanuit het zuidelijke puntje van Zuid-Amerika zullen ze de reis per boot naar Antarctica maken, waar ze onder andere de Education Base aldaar gaan bezoeken. De studenten vertrekken 6 maart s ‘avonds vanaf Schiphol en zullen op zondag 23 maart (11.30 uur) weer terug zijn in Nederland.

Ambassadeurs clean technology
Robert Swan mobiliseert de jongeren  – de toekomstige leiders en professionals – om actie te ondernemen om een duurzame samenleving op te bouwen. Hij neemt daarom jongeren vanuit de hele wereld mee op zijn internationale expeditie naar de Zuidpool. Tijdens de reis zullen de studenten ook getraind worden in ‘Leadership On the Edge’ waarmee zij uitgedaagd worden om in hun eigen omgeving het verschil te maken in de omschakeling naar een duurzame samenleving. Tijdens de reis zullen de studenten hun belevenissen via een blog delen met de achterblijvers in Nederland. Na terugkomst zullen de studenten dat wat ze geleerd hebben,  delen met hun studiegenoten, op scholen en in de regio.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?