Dromen komen tot leven tijdens Pitch Your Dream

Donderdag 14 februari 2013

Door Randy Gasper

Afgelopen woensdag deelden zo’n vijftig jongeren uit Apeldoorn en Epe hun dromen met ca. vijftig ouderen, ondernemers, politici, welzijnswerkers, politie en andere aanwezigen. Dat deden zij tijdens Pitch Your Dream in Het Kristal (Zuidbroek).

In 2 sessies (speeddates en groepsgesprekken) werden de dromen hardop verteld aan elkaar. Door middel van het uitspreken van de droom, inspireer en activeer je immers anderen om met je mee te denken hoe je die droom werkelijkheid kan maken. Door eveneens gebruik te maken van de aanwezige kennis en kunde, alsmede ervaring en netwerk werden jongeren op hun beurt weer geïnspireerd door de oudere aanwezigen. Mooi om te zien hoe duurzame kennis en ervaring openlijk werd ontvangen door de jeugdige dromers. Dat gebeurde deze middag dan ook volop.

De zaal zat vol energie en enthousiasme. Jongeren en ouderen raakten goed met elkaar in gesprek, ervaringen werden gedeeld en visitekaartjes werden massaal uitgewisseld. Omdat niet alle jongeren visitekaartjes hebben, had de organisatie blanco visitekaartjes geregeld. Op die manier worden de welwillende jongeren die hun dromen willen najagen, gemotiveerd om het kaartje in te vullen en te delen met hun gesprekpartner(s).

Een aantal mooie dromen: flashmob in samenwerking met de Grote Kerk, een nieuwe muziekstudio, hulp voor goede doelen in Afghanistan, een eigen autozaak, tekendocent worden, jongerenwerker worden en meer. Wethouder Olaf Prinsen gaf de aanwezigen nog de nodige inspiratie door te vertellen dat de sluitingstijd van kroegen ooit de start is geweest van zijn politieke carrière. Inmiddels neemt hij beslissingen die de stad positief veranderen.

Het evenement is geïnitieerd door Brotherwood en werd ondersteund door tal van Apeldoornse organisaties. Brotherwood zelf is het Apeldoorns netwerk-platvorm voor onderwijs, cultuur, wooncorporaties, bedrijfsleven, gezondheidszorg, politiek, lokale overheid en politie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!