Duizend jongeren klaar voor onvergetelijk avontuur in Japan

Woensdag 8 juli 2015

Door Redactie

Vijf scouts van Scouting Paulus & Petrus Donders vertrekken voor reis van hun leven.

APELDOORN – Op maandag 20 en dinsdag 21 juli vertrekken ruim duizend Nederlandse scouts naar Japan voor de Wereld Jamboree. Dit is het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd. Er komen ruim 30.000 scouts uit 150 verschillende landen samen. Maar liefst vijf jongeren van Scouting Paulus & Petrus Donders uit Apeldoorn gaan mee op deze bijzondere trip. 

Scouts zijn er klaar voor Lieke Gensen, Astrid Herms, Mart Sagel, Eline Eggermont en Nienke Pannekoek hebben de afgelopen 2 jaar hard gespaard om het kampgeld bij elkaar te krijgen. Ze verkochten kleine kraanvogeltjes, luxe kaartensets, kampvuurdekens en deden allerlei klussen om geld te verdienen. Nu is het eindelijk zover! Samen met heel veel andere scouts gaan zij 3 weken genieten van fantastische activiteiten in Japan. Ze zullen onder andere een rondreis maken, logeren bij een gastgezin én natuurlijk 10 dagen kamperen op de Wereld Jamboree.
Nederlandse delegatie De scouts die naar Japan afreizen zijn opgedeeld in troepen van +/- 36 personen met begeleiding. De troepen vertrekken vanaf Schiphol naar Japan. Ze hebben zich goed voorbereid op deze reis en kunnen niet wachten om daadwerkelijk te vertrekken. De Nederlandse delegatie bestaat in totaal uit negentien troepen die ondersteund worden door een centrale staf. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Japan inzetten als lid van het International Service Team (IST) om de Japanse organisatie te ondersteunen.

Wereld Jamboree

In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2015 organiseert Japan de Wereld Jamboree van 28 juli t/m 8 augustus 2015. Tijdens een Wereld Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!