Help de bevolking van Oekraïne

Een démeutje Croquet op Het Loo

Maandag 27 augustus 2012

Door Redactie

Archief

Zaterdag 15 september 2012 geeft de Gegoede Burgervereniging Het Salet 1795 – 1815 een demonstratie croquet en pluimbal op de Klosbaan van Paleis Het Loo. De leden van Het Salet dragen nauwkeurig nagemaakte historische kostuums en accessoires. Bezoekers van Paleis Het Loo kunnen deze dag een stukje ‘living history’ meebeleven en kijken hoe deftig-burgerlijke families in de negentiende eeuw zich kleedden en gedroegen. De Klosbaan bevindt zich in de tuinen van Het Loo, grenzend aan de Balzaal.

De Gegoede Burgervereniging Het Salet beeldt het leven uit van de gegoede burgerij uit de periode 1795 – 1815 in Nederland. Door uitgebreide studie is veel kennis vergaard over Het Salet, de ontvangstruimte in landhuizen of stadswoningen, waar gasten in de achttiende en negentiende eeuw  kennis met elkaar maakten. De meeste deftig-burgerlijke families hadden een druk sociaal leven en er waren legio aanleidingen om bij elkaar op bezoek te gaan. De vele visites, literaire middagen, thé-dansants en soirées vonden plaats in Het Salet. De mannen hadden daarnaast hun activiteiten buiten als handelaar, koopman of politicus en bezochten de herensociëteit. In deze gegoede klasse waren buitenspelen als pluimbal en croquet (uit te spreken als: krokee) erg populair.

De demonstratie begint om 14.00 uur op de Klosbaan, buiten, naast de Balzaal. Bezoekers van Paleis Het Loo zijn van harte welkom om de prachtige kostuums en bijzondere buitenspelen van dichtbij te bekijken. Meer informatie vind je hier.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?