Een geslaagd concert in ACEC

Vrijdag 15 augustus 2014

Door Ben Eggermont

Gerard Oltmans en Peter Vroon

Afgelopen maandag 11 augustus gaf ‘It Takes Two to Tango’ (een speciaal voor NJO Muziek Zomer 2014 samengesteld kwartet) een uitvoering in een goed bezet ACEC gebouw.

Voorafgaand aan het concert gaf David Levi een korte rondleiding langs verschillende kunstwerken van de huidige expositie ‘Apeldoorn zet de toon’, hierdoor krijg je toch een andere blik op de getoonde kunstwerken.

Het kwartet bestaande uit de harpiste Jaike Bakker, de fluitiste Rieneke Brink, de zangeres Sterre Konijn en de slagwerkster Natalia Alvarez-Arenas Arias openden hun concert met een stuk waarbij waaiers dienst deden als instrumenten, een verrassend spel van klank en ritme.

Daarna werd de avond gevuld met voornamelijk Spaans getinte klanken. Er werden in verschillende bezettingen werken uitgevoerd van Manuel de Falla, Astor Piazolla en George Crumb. Gedurende het concert waren de fotografen Gerard Oltmans en Peter Vroon steeds in de weer met het maken van foto’s en schilderde Jorink een actieportret van het kwartet. De drie heren exposeerden hier schilderijen en foto’s.

Halverwege het concert werd er een improvisatie uitgevoerd door het kwartet aangevuld met muzikant Jorink, mondharmonica, zangeres Linda Jacobsen en een acteur. De basis voor deze improvisatie was op zaterdagmiddag 19 juli gelegd vanuit het idee een muzikale impressie te maken op een aantal van de geëxposeerde werken. Op deze avond werd deze ten gehore gebracht, waarvan  in ieder geval alle deelnemers hebben genoten.

Het publieksmoment bood iedereen de gelegenheid een diepgevoelde muzikale ervaring met elkaar te delen, waarvan enkelen tot genoegen van een ieder gebruik maakten.

Het schilderij dat Jorink op deze avond heeft gemaakt zal tot het einde van de expositie blijven staan, waarna het mogelijk een definitievere bestemming krijgt.

Aan het einde van de avond kregen de muzikanten  een groot applaus van het  publiek, kortom een geslaagde muziekavond in het ACEC.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!