Help de bevolking van Oekraïne

Een keer trek je de conclusie: “We snappen niks van Hans zijn illusies!”

Zaterdag 28 december 2013

Door TheaterStefan

Na de kerstdagen mogen we uitbuiken bij Schouwburg Orpheus. Dit keer zien we Hans Klok’s ‘The New Houdini’.

Hans neemt ons mee op reis door het land van illusies en betovering, dit keer opgedragen aan één van zijn grote voorbeeld Harry Houdini. De show oogt qua decor en kostuums als een Carnaval in Venetië. Naast Hans zitten er ook een paar prachtige circus acts in de show, iets waar producent Stardust om bekend staat.

De avond begint met een razend snelle vermenigvuldiging van mensen op het toneel, iets wat gelijk de toon zet voor de hele avond. Daarnaast zien we veel  oude en nieuwe trucs die razendsnel in elkaar overgaan op een geweldige opzwepende muziek, een prachtige combinatie van klassieke en modern muziek. We zien naast de bekende kaarttrucs ook de truc waar Hans op 8-jarige leeftijd heeft besloten dit vak in te gaan. Dat is de Harry Blackstone (jr.) gloeilamp, met de geweldige muziek van Charlie Chaplin. Een zeer bijzondere truc om te zien, zeker het verhaal van Hans erbij maakt het nog mooier.

Het hoogtepunt van de avond voor mij is wel de Houdini dwangbuisproef. Deze heeft Hans in een mooi hedendaags jasje gegoten. Deze truc heeft zo’n grote spanningsboog, ookal duurt hij maar zo’n 90 seconden. De hele zaal zat op het puntje van zijn stoel met maar één vraag: zal hij dit overleven?

Hans klok laat zich in deze show graag omringen door 4 mooie, zeer lenige en slanke assistentes, de Diva’s of Magic. Ok was er een geweldig dans ensemble, waar onder andere musical/theater talenten zoals Paul Boerenboom, Alessandro Pierotti en Bram Blankestijn in zitten.

En wat is de kracht van de show? Dat we met  elkaar na een betoverde avond redelijk ontgoocheld naar huis gingen, want we snappen nog steeds niks van Hans zijn Illusies.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?