Een mooi muzikaal weekend in Gigant

Dinsdag 12 oktober 2021

Door Peter Vroon

Blues, karaoke en invloeden van de jaren ’60 kwamen voorbij op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober. Een waar muzikaal weekend in Gigant. Bertolf Lentink, of gewoon Bertolf, maakte van Gigant een grote huiskamer. Hij kwam op de vrijdag met zijn minitour ‘Happy in Hindsight’ langs, waarmee hij het publiek liet genieten van mooie muzikale momenten. Op de zaterdag was het een feest in de Popzaal, De Tante Joke Karaoke Band was namelijk aanwezig. Hun optreden was echt een happening, bezocht door veel jongeren.

Bertolf

Roots, blues, Beatles en sixties invloeden kwamen voorbij in het optreden. Nathalie Schaap op contrabas/basgitaar, met daarnaast Dave Menkehorst op drums, ondersteunden Bertolf op sublieme wijze. Beide verzorgden ook nog vocals tijdens het optreden. Bertolf praat de nummers wel aan elkaar, maar doet dit op een onderhoudende manier en brengt er geen ellenlange verhalen tussendoor. Het zittende concert was een verademing, ongeveer 100 aandachtig luisterende bezoekers genoten van elk nummer en volgde het elke keer op met daverend applaus. Deze muzikanten verstaan hun vak op voortreffelijke wijze. Het versterkte akoestische spel bracht zowel rust, als mooie harmonieën teweeg. Heerlijke luistermuziek die met een emotie en passie gespeeld werd.

De Tante Joke Karaoke Band

Wat een feest was het. De band speelt de nummers van een vaste setlist en het publiek zingt. Het is een manier van live karaoke waar heel veel mensen aan meededen. Iedereen mocht het podium opkomen om te zingen, als je het wel zingen kan noemen. Aanwezigen kregen de kans om hun beste karaoketalenten te tonen en de heren van de band sleepten de zangers en makkelijk doorheen. Het concept van live karaoke doet het goed in Nederland, deze variant is echt het summum van muzikaal genot. Zeker voor herhaling vatbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!