Een warm Veluws welkom voor Sinterklaas

Zaterdag 12 november 2016

Door Gerard Oltmans

Het was fris zaterdagmorgen 12 november. Dikke rijen met mensen stonden te wachten op de komst van de Heiligman. Alles was in stelling en gereedheid gebracht het Pietenorkest was klaar, Americo (het paard) stond geduldig te wachten, kreeg zijn penen voorgehouden en de Burgemeester zijn vragen. ,,Van welke kant komt de Sint?”

De dansgroep van Tim Koldenhof deed zijn best om de kleintjes die langs de kant stonden in beweging te krijgen. Want wachten in de kou duurt extra lang. Mooi op tijd kwam Sint met zijn gevolg aantjokken op de pakjesboot om te zwaaien en bezwaaid te worden. Langs de kant liepen allerlei Pieten, uitdeelpieten, vrolijke pieten, een Selfie-Piet, er was zelfs een iPod-Piet en een Steltenpiet bij. Het was een gezellige en vrolijke boel, mede doordat veel kleintjes zich in de clubkleuren van Sinterklaas hadden getooid, met roetvegen, pietmutsen en mijters. Het plezier was van de koppies af te lezen., ook bij de volwassenen.

Na de aankomst in Apeldoorn moest de Sint door naar Ugchelen en ook daar een warm welkom. Onbekommerd kon de Sint zich door het dorp bewegen, vergezeld van enorm veel uitdeelpieten en twee agenten op de fiets. Met gratis chocolade melk, geschonken met een stralende lach.

Het feest is begonnen, de toon is gezet en de schoen kan onbekommerd geplaatst worden. Een waar kinderfeest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Sinterklaas

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!