Een weekend “niet zien, wel kijken”

Maandag 24 september 2012

Door Redactie

Maar liefst 150 kunstwerken stonden afgelopen weekend op drie locaties in Apeldoorn verspreid onder de noemer “Niet zien, wel kijken.” In tegenstelling tot de meeste musea en galeries bleef het hier niet bij kijken, men mocht vooral ook de kunst aanraken. Letterlijk.

Initiatiefnemer Frans Polman wist net afgestudeerde kunstenaars van de Hogeschool Artez te overtuigen om hun werken te exposeren tijdens deze unieke expositie. Daarmee wilde Polman vooral kunst en cultuur een laagdrempelig karakter meegeven, zodat kunst toegankelijker zou worden voor jong en oud. Tijdens de exposities werden de bezoekers bovendien verrast met interactieve kunst- en muziekprojecten, om de juiste sfeer toe te voegen bij deze expositie.

Villa Helvetia (zijstraat Regentesselaan) en het CODA Museum exposeerde de kunststukken in de open lucht. First Impression Art aan de Kerklaan (de expositie locatie van Frans Polman) deed dat in hun galerie binnen.  In de eerstgenoemde Villa opende wethouder van onder meer cultuur Olaf Prinsen op vrijdag de expositie, die vervolgens het hele weekend duurde. Het publiek kon hier vervolgens gratis van genieten. Aangezien de afstanden tussen de 3 locaties goed te belopen waren, bezocht het publiek de expositie in ruime maten.

Daarmee is Apeldoorn met deze versie van “Niet zien, wel kijken”, recht tegen alle bezuinigingen in, een mooie culturele traditie rijker.

Bekijk hier een sfeerimpressie gemaakt door het Apeldoornse GreenPixx Media.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!