Eendaagse expositie rondom The Rolling Stones bij Mansion24

Maandag 13 september 2021

Door Dione Lam

Mansion24

Bij Mansion24 op het Leienplein staat op zondag 19 september één van de grootste bands ooit centraal, The Rolling Stones. In de kelder van het pand zijn op deze dag zeldzame foto’s en prenten van de rocklegendes te vinden, waaronder een aantal gesigneerde exemplaren. In het café is ’s middags een ‘Stones muziekbingo’ en worden filmbeelden van de band getoond. Tussen 12.00 en 20.00 uur kan je deze eenmalige expositie bezoeken.

Expositie

“Naar aanleiding van de recent overleden Charlie Watts, drummer van The Stones, hebben we besloten om toch eenmalig een doorlopende expositie te doen”, vertelt Robin Batens, eigenaar van Mansion24. De ruimte van maar liefst 600 vierkante meter, bevat ruim 50 werken en geeft een indrukwekkend kijkje achter de schermen van The Rolling Stones. Een deel van de werken komt uit de succesvolle expositie ‘Unzipped’ van het Groninger museum. Tevens is op deze dag het fotoboek ‘Unzipped’ verkrijgbaar in de winkel, daarnaast verkopen ze ook diverse Stones producten.

Bingo

De gehele dag staan The Rolling Stones centraal. In het cafégedeelte van de winkel toont Mansion24 verschillende documentaires rondom de band. Daarnaast draait Rolling Stones connaisseur Everaldo Pechler plaatjes. In de loop van de middag vindt er ook een gratis ‘Stones muziekbingo’ plaats, een plekje is te reserveren via de mail.

Mansion24

Een multifunctionele winkel in Apeldoorn, het grote gebouw van Mansion24 bevindt zich midden op het Leienplein. Kleding, accessoires, kapper, muziek, café en restaurant worden onder één dak gepresenteerd. De winkel is open op maandag- en dinsdagmiddag en van woensdag tot en met zondag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!