Effe Belle improviseert tijdens de Kunst en Cultuurmarkt

Donderdag 7 augustus 2014

Door Redactie

© Effe Belle

Improvisatietheater heeft de laatste jaren een enorme vlucht gemaakt door populaire tv programma’s als ‘De Lama’s’, ‘ In goed gezelschap’, ‘De Vloer op’ en ‘De Grote improvisatieshow’. Al meer dan 15 jaar speelt Improvisatievereniging Effe Belle uit Apeldoorn de verschillende vormen van improvisatietheater in intieme setting. Niets is leuker dan acteurs de sterren van de hemel te zien improviseren en getuige te zijn van unieke, veelal hilarische scènes, die nog nooit gespeeld zijn en ook nooit meer gespeeld kunnen worden: Improvisatietheater is iedere keer weer verrassend! Effe Belle trapt het nieuwe, culturele seizoen traditioneel af met voorstellingen tijdens de Kunst- en Cultuurmarkt tijdens de kanaalconcerten 2014.

Op zaterdag 30 augustus is Effe Belle de hele dag aanwezig op het culturele festivalterrein van de Kanaalconcerten in Apeldoorn. Daar zal weer het ‘Effe Belle theater’ worden opgebouwd waar bezoekers kosteloos getrakteerd worden op geïmproviseerde voorstellingen van ongeveer 15 minuten. De hele dag zullen doorlopen voorstellingen zijn, dus genoeg mogelijkheden om deze te bezoeken.

De voorstellingen zijn volledig geïmproviseerd: geen voorgeregisseerde scènes, geen scripts, geen uitgeschreven teksten. Onder de muzikale begeleiding van Marq van Mazijk (Duo Man met Snor en Perfect Strangers) spelen de acteurs van Effe Belle verrassende scènes. Vaak hilarisch, soms ontroerend, soms vol met drama, soms gezongen, maar altijd uniek vol overgave. Het publiek heeft een bepalende inbreng. Acteurs vragen namelijk suggesties aan de bezoekers die als basis zullen dienen voor het spel. In een kleine, intieme setting zit het publiek met de neus op het spel en participeren ze in de voorstelling.
 

De Kunst en Cultuurmarkt

De Kunst en Cultuurmarkt tijdens de Kanaalconcerten is gedurende de hele dag op zaterdag 30 augustus 2014. Voorstellingen zijn gratis en onbeperkt toegankelijk (vol=vol). Daarnaast zijn er aantrekkelijke acties voor voorstellingen voor het komende theaterseizoen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!