Emotionele overdracht van TJOF-stokje

Dinsdag 28 februari 2012

Door Redactie

Na een leuke en korte voorstelling van een paar Markant-meiden, kondigde directeur Ilse Verburgh gisteren met een brok in haar keel aan dat Markant door de bezuinigingen niet langer door kan gaan met TJOF (Theater Jongeren Festival). Hoewel er elk jaar meer en meer deelnemers waren en het festival steeds succesvoller werd, snijdt onze overheid met haar bezuinigingen ook in dit soort initiatieven.

TK Producties neemt het stokje per direct over. Zij zien het door de overheid in de steek gelaten festival als een uitdaging en een morele plicht naar de vele kinderen die elke keer weer deelnemen. Bovendien zijn Tim Koldenhof en Joji Na theatermakers in hart en nieren, zijn ze zelf jong en gretig om dit festival een impuls te geven, hebben ze een groot netwerk in theaterland en zijn ze ook nog eens 100% Apeldoorns. Verburgh durfde dan ook terecht hardop te beweren dat ze het volste vertrouwen heeft, dat ze TJOF in goede handen bij de heren achterlaat.

Het festival ondergaat wel wat veranderingen. Zo is het festival maar één avond en wel op 22 april. Het festival verhuist van Gigant naar de Rabobankzaal in Orpheus. Deze avond biedt plaats voor slechts 6 theaterstukken. Er zullen dit jaar twee prijzen zijn, t.w. een juryprijs en een publieksprijs. De jury bestaat uit 3 up-coming Apeldoornse professionals: Pepijn Schoneveld, Pim Wessels en Sophie Schut. De jury kiest in het voortraject de 6 finalisten.

TK Producties maakt met deze opzet een bewuste keuze. Realisme in kosten is daar één reden van, de andere reden is dat TK Producties met deze formule vol wil inzetten op de interesse van Apeldoornse jongeren. De entreeprijs voor het TJOF Festival in Orpheus zal daarom slechts € 5,- bedragen.

Wil jij meedoen? Als comedian, als theatergroep, als musicalgroep? Dat kan als je tussen de 12 en 21 jaar bent. Je kan je NU opgeven voor TJOF via DEZE LINK.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Festival Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!