Examens begonnen, klachten stromen binnen

Dinsdag 15 mei 2012

Door Randy Gasper

LAKS

De examens zijn begonnen. Ook in Apeldoorn. De eerste klachten zijn ook alreeds binnen. Bij het Landelijke Actie Komitee Scholieren (LAKS) ging de teller ruim over de 10.000 klachten. Liep de teller nog redelijk overheen met vorig jaar direct na het examen, ’s avonds werd er volop geklaagd op de website van het LAKS.

Veel leerlingen van de VWO vonden de samenvatting van Nederlands niet alleen veel te ingewikkeld, ze waren ook niet blij met de lastige eisen die inherent waren aan dit examen. Apeldoornse examenkandidaten beamen dat. In gesprek met onze redactie zegt Roy (Veluws College): “Dit examen is niet met de vorige examens die je maakt om te oefenen te vergelijken. Je kon jezelf daardoor slecht voorbereiden.”

Kevin (KSG) bevestigt ons de stelling van Roy: “De samenvatting was moeilijker dan voorgaande jaren. Ook met het correctievoorschrift zijn mensen het niet eens. Ik heb mijn klacht ook verstuurd naar het LAKS, ik had alleen een klacht over de samenvatting.”

Marije (Veluws College) heeft zo haar bedenkingen: “Veel vonden het te lastig denk ik, maar zelf heb ik geen klachten. Denk dat iedereen zich een beetje aanstelt om op die manier een hoger cijfer te krijgen”.

Roy vult aan: “Ik heb zelf ook deze klacht ingediend. Er zijn al meer dan 10.000 klachten gemeld over Nederlands, dat is meer dan 1 op de 5 examenkandidaten die erover heeft geklaagd.”

Het volgende examen voor Roy is wiskunde B. Ondanks zijn klacht over Nederlands is hij nog vol vertrouwen: “wiskunde B. “Ja hoor, ik gaat het wel halen, daar ben ik niet bang voor!” Ook bij Kevin zit het vertrouwen goed: “Mijn proefexamens gingen goed en de stress valt mee. Ook Marije denkt dat alles goed gaat komen: “Mijn volgende examen is geschiedenis. Ik sta een voldoende voor Nederlands, voor de rest alles 5,4 en 5,3. Wordt moeilijk, maar ik ga ervoor! Dus vertrouwen is er zeker nog wel”!

Heb je ook een klacht of wil je ook wat melden over jouw examen? Stuur dan een kort mailtje met jouw klacht, ergernis of verhaal naar: redactie@apeldoorndirect.nl

ApeldoornDirect wenst alle jongeren die nu examen doen in elk geval heel veel succes.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?