Expositie ‘055: Apeldoorn Art’: online kijken en stemmen

Vrijdag 1 januari 2021

Door Ben Eggermont

De 2 jaarlijkse expositie 055: Apeldoorn Art is normaal gesproken te zien in het CODA Museum. Maar door de aangescherpte maatregelen is de expositie uitsluitend online te bekijken tot in ieder geval 19 januari 2021. Het uitbrengen van je stem voor de publieksprijs moet dit jaar ook online gebeuren en niet zoals de vorige keer al wandelend door de expositieruimte met een stemformulier  in de hand om al wikkend en wegend je keus te bepalen.

De expositie bestaat uit 2 presentaties; de eerste presentatie bestaat uit de 70 werken die meedingen naar de Van Reekum Cultuurprijs en loopt tot en met 7 februari. De tweede reeks werken die niet meedingen naar de prijs zijn daarna te zien tot en met 9 mei 2021.

Bekijk hier de toespraak van Carin Reinders over de tentoonstelling:

De Apeldoornse fotografe Angela Stouten mocht op de openingsdag een fotoimpressie maken van de de werken die tot begin februari te zien zijn, of Facebook berichtte zij hierover Overzicht 055: Apeldoorn Art 2020. Klik hier voor de online presentatie van de expositie 055 Apeldoorn Art 2020. Publieksprijs 055: Apeldoorn Art 2020 – stem hier op jouw favoriet.

Van Reekum Cultuurprijs

De 70 deelnemende  kunstenaars maken met hun inzending kans op de Van Reekum Cultuurprijs. Deze prijs omvat een stipendium van 10.000 euro. Uit alle inzendingen voor de tentoonstelling in CODA Museum nomineert de jury drie kunstenaars en verzoekt hen in een plan te beschrijven hoe zij de prijs zouden besteden in het kader van hun ontwikkeling als kunstenaar. Uit deze 3 inzendingen wordt vervolgens een winnaar gekozen.

De winnaar van de Van Reekum Cultuurprijs exposeert met meerdere werken in de volgende editie van 055: Apeldoorn Art en neemt zitting in de jury van de daaropvolgende editie. Marije Vermeulen, winnaar van de eerste Van Reekum Cultuurprijs in 2018, maakt deel uit van de jury en toont in deze editie van 055: Apeldoorn Art een aantal werken. De jury bestaat daarnaast uit een afgevaardigde van de Van Reekum Stichting en CODA directeur Carin Reinders. De prijsuitreiking heeft plaats in de laatste week van de eerste tentoonstellingsperiode, op 6 februari 2021. De jury let bij het maken van de selectie op verbeelding, zeggingskracht, vakmanschap en oorspronkelijkheid. Er waren geen beperkingen of thema’s aan de aard van het in te zenden werk gesteld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!