Expositie-opening Suzan Drummen in ACEC

Zondag 24 november 2019

Door Amrutha Mol

We schreven eerder deze week al over de expositie-opening van de Amsterdamse kunstenares Suzan Drummen. Gistermiddag, zaterdag 23 november, was deze opening in ACEC aan de Roggestraat 44.

Dit was niet zomaar een expositi-eopening, dit was er één met een actief extraatje. Je kon namelijk gistermiddag om 14.00 uur aansluiten bij een fietstocht die vanaf het ACEC naar Apeldoorns gloednieuwe winkelcentrum Anklaar ging. Daar werd haar werk eerder dit jaar op de opening van winkelcentrum Anklaar al onthuld.

Eenmaal aangekomen bij het winkelcentrum verzamelde de groep zich rondom het kunstwerk bij de uitgang van de parkeergarage. Daar vertelde de kunstenares over haar werk en het creatieve proces dat ze doorlopen heeft. Dit werk is tot stand gekomen onder begeleiding van Stichting ACEC. Afgelopen week is Suzan Drummen, samen met haar vrijwilligers, druk bezig geweest om een verschillende werken te maken in de expositieruimte van het ACEC. Na de fietstocht was daar haar werk te zien en bestond de gelegenheid om samen met de andere geïnteresseerden nog wat te eten, na te praten en vragen te stellen aan de kunstenares.

Suzan vertelt over de expositieopening: ,,De ruimte van ACEC was hier het startpunt, ik wilde een werk maken dat vanaf de straatkant goed te zien was en het publiek min of meer naar binnen lokt. Alle losse elementen zijn één voor één los op de vloer geplaatst, we hadden slechts 2 dagen tijd om op te bouwen, dat is voor mijn doen heel kort. Door goede assistentie van de medewerkers van ACEC is het in die korte tijd toch gelukt. Dit keer heb ik de installatie verbonden aan een lijn die verschillende cirkels met elkaar verbindt. De lijn slingert door de ruimte, daardoor is deze installatie minder strak en minder streng dan doorgaans in mijn installaties. Dat smaakt naar meer, ik denk dat mijn installaties in de toekomst nog vrijer gaan worden.
Voor de bewoners en gebruikers van de parkeergarage in Anklaar kan het interessant zijn eens te gaan kijken in ACEC, want hier is dus zo’n vloerinstallatie in het echt te zien. Andersom hoop ik dat mensen die alleen het werk in ACEC zien ook nieuwsgierig worden naar de permanente kunstopdracht in Anklaar. Aan beide projecten heb ik met veel plezier gewerkt, mede door de fantastische ondersteuning van ACEC. Bij ACEC is veel expertise in huis, daar mag heel Apeldoorn trots op zijn.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!