Help de bevolking van Oekraïne

Expositie opening: van 3D werk naar 2D werk

Dinsdag 3 maart 2020

Door Amrutha Mol

Wat krijg je als je aan 3D kunstenaars vraagt om een kunstwerk te maken in 2D? Het resultaat is vanaf komende zaterdag, 7 maart, te zien zijn in het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44.

Voor deze expositie ging kunstenaar Art van Triest de uitdaging aan. Hij stelde een expositie samen uit werken die ‘aan de muur komen te hangen’. Vier andere 3D-kunstenaars gingen deze uitdaging ook aan: kunst te maken die niet meer dan 30 cm van de muur af mag komen. Art vertelt over de opzet van deze expositie: ,,Bij ACEC vragen ze om plat werk. Zodoende was ik benieuwd, wat er zou gebeuren als je een aantal kunstenaars, die hoofdzakelijk 3D werken maken, iets laat bouwen wat uitgesproken 2D is.”

Samenhang

Hij vervolgt: ,,Doordat de samenhangende factor niet op inhoud gebaseerd is, krijg je een heel andere dynamiek in de samenstelling van de expositie. Er is ruimte om dingen te laten ontwikkelen. De samenhang tussen de werken ontstaan vanzelf. Het gevaar wanneer je werken uitzoekt op basis van een gemeenschappelijk thema, is dat je feitelijk een stripverhaal creëert met kunst. Dat wilde ik voorkomen.”

Zaterdag 7 maart opent in ACEC de expositie 2D om 16.00 uur. Deze expositie bevat beeldend werk van beeldend kunstenaars Art van Triest, Danny Foolen, Esther Hoogendijk, Felipe van Laar en Marjolein Witte.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?