Faulty Towers – The Dining Experience in Orpheus

Zaterdag 15 februari 2014

Door Peter Vroon

Ik ben net binnen in Orpheus en zit aan de heerlijke koffie, om vervolgens de lange Basil Fawlty met Manual te zien verschijnen. De kleine Manual zorgt voor hilarische taferelen in de voyer, waar we allen wachten om naar binnen te gaan. De Dinnershow.

Het begint al goed met de altijd aardige Manual, die alles toch echt niet snapt. Wat een mooi theater maken de 3 mensen, die echte look-a-like zijn van de echte Fawlty Towers-crew. Nota bene werd ik als eerste naar binnen begeleid door Manual.

De Dinnershow omvat een aantal schetsjes uit Fawlty Towers, zoals de rat en de Duitsers, de brandoefening, de geëxalteerde Sybel met haar te schelle stem en het gokken van Basil. Er zijn momenten van heerlijke ontspanning, omdat onderwijl het 3-gangen diner geserveerd wordt. Het personeel van Orpheus bedient snel en goed. Het diner smaakt heerlijk en onderwijl ben ik onderdeel van het Hotel op Stelten.

Het is heel grappig om te merken dat je als bezoeker tegelijkertijd het decor vormt van de acteurs, die ook improviserend de avond vullen. De altijd wat stugge Apeldoorners laten hun stugheid snel vallen als ze merken dat ze als echte hotelgasten worden behandeld. Als Hotel op Stelten-fan heb ik echt genoten van het geheel.

Super Orpheus, dat jullie dit aandurfden. Ook dit type theater hebben we nodig in Apeldoorn. Een super relaxte en ontspannen sfeer in de Rabobankzaal, waar het Hotel op Stelten plaats vond. Het klopte tot in de kleinste details. De acteurs lieten niets aan het toeval over en de combi van eten en theater liep vlekkeloos in elkaar over. Complimenten voor de medewerkers van Orpheus, die zelf ook fungeerden als onderdeel van de show.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?