Help de bevolking van Oekraïne

Feest voor 15-plus geslaagd ondanks flinke boetes

Zondag 24 april 2016

Door Redactie

peter vroon

Gigant beleefde op zaterdag 23 april de eerste editie van Spuugzat. Apeldoorn Direct liet zich op dit feest voor 15-plussers vertegenwoordigen door junior-verslaggever Obbe van Zutphen. Een biertje was er voor hem niet bij. Wie de alcoholregels overtrad kreeg de rekening gepresenteerd.   

Zaterdagavond was het dan eindelijk zo ver! Spuugzat in Gigant. Mijn vrienden en ik hadden ons er al maanden op verheugd.  Leuk dat er eindelijk een keer in Apeldoorn iets werd georganiseerd voor onze leeftijdsgroep. Want door de nieuwe alcoholwet kunnen wij nergens terecht voor een leuke avond met elkaar.

De popzaal van Gigant was helemaal vol. Uitverkocht. Meer dan 500 mensen gingen stuk voor stuk uit hun dak. Verschillende dj’s passeerden de revue. De avond startte met Robbin-B om 21 uur. Hij draaide een uur lang.  Hierna volgde nog The Wknd Millionars, Monica Geuze, Stino, Mystery Guest en als afsluiter Gijselaar en Moos. Heel veel mensen hadden hoge verwachtingen van Monica Geuze, maar zo goed vond ik haar niet.

Ik vond persoonlijk dj Stino het best. Ik houd van zijn muziek. Iedereen stond op de vloer te dansen en te springen. De sfeer in de Popzaal was heel leuk. Jammer alleen dat er in het begin van de avond mensen uit werden gestuurd van onder de 18. Ze hadden bier in handen….. Er liep undercover security rond om dit allemaal te controleren. Degenen die werden gesnapt konden  niet alleen meteen vertrekken, maar kregen ook een boete.

Het thema van Spuugzat was ‘Jungle’ en bij de dj tafels hadden ze wat oerwoud-bladeren maar niemand had junglekleren aan. Ik vind dat er meer van zulke feesten in Apeldoorn moeten komen. Als jongeren van 15 ergens naartoe willen,  gaan ze vaak naar Peco (Teuge), Pampus (Wilp) of Boode (Bathmen). Dat is altijd ver fietsen. En steeds dezelfde soort feesten worden na een tijdje ook wel saai. Als ze meer van zulke feesten in Apeldoorn geven denk ik ook dat meer jongeren in Apeldoorn blijven. Lekker dichtbij huis.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?