Festival Roots in the Woods staat in bloei

Vrijdag 3 juli 2015

Door Redactie

Roots in the Woods bloeit van 9 tot en met 25 oktober voor de zesde keer. Hoofdlocatie is net als voorgaande jaren het Beekpark in Apeldoorn. Vorig jaar ontkiemde daarnaast al een zaadje op Landal Miggelenberg. Die groei zet door. Dit jaar speelt het festival zich gedurende een langere periode in de herfstvakantie op meerdere locaties af. Dit past in de ambitie uit te groeien tot een landelijke bekend festival. Het festival trekt een nieuw publiek aan dat op een positieve manier met de Veluwe en Apeldoorn in aanraking komt.

Volgens de Quickscan Vrijetijdseconomie (Provincie Gelderland, 2015) zoeken bezoekers beleving en vernieuwing. En dat moet komen door meer en verrassende samenwerkingen. Roots in the Woods speelt hier vol op in. De locaties bieden een mix van muziek, theater, cultuur, kinderactiviteiten, workshops en Veluwse culinaire specialiteiten. Ook wordt de verbinding gezocht met lokale restaurants. De festivalbezoeker moet niet gek opkijken als hij of zij een ‘Roots’ menu kan bestellen.

Op donderdagavond 15 oktober wordt in het Beekpark het festivaldiner georganiseerd. Dit is een avondvullend programma met optredens, een uitgebreid diner en borrel. Bedrijven kunnen een tafel afnemen om hier samen met medewerkers of relaties van te genieten en te netwerken in een passende omgeving. Op zaterdag 24 oktober is het de beurt aan vrienden en/of families om te genieten van een spectaculaire show en een uitgebreid diner.

De voorgaande vijf jaar is een solide basis gelegd binnen de organisatie, onder de vrijwilligers en ook onder het bedrijfsleven. Bedrijven zijn welkom en onmisbaar als sponsor. Het belangrijkst is echter dat bedrijven kunnen profiteren van de lange termijn effecten van het festival. Reclamebureau ‘Amazing’ ondersteunt de groei van Roots in the Woods door de communicatie en media rondom het festival de komende drie jaar te verzorgen.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.rootsinthewoods.nl. Het bestuur van de stichting komt daarbij ook graag in contact met ondernemers die interesse hebben in de ambitie. Nieuws vers van de pers: Roots heeft Rogier Pelgrim vast weten te leggen. Rogier wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het tv-programma ’de Beste Singer Songwriter van Nederland’. Later wint hij de Grote prijs van Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!