Fiber wint twaalfde Plugged!

Zaterdag 7 april 2012

Door JongerenDirect

Peter Vroon

Een bedrage van Caithlynn Hoop en Donald de Jong van de jongerenredactie

De twaalfde editie van de bandjescompetitie Plugged! is gewonnen door de alternatieve rock/pop band ‘Fiber’. De jury was vol lof over hen.

Het winnende team werd zowel door de jury als het publiek gekozen. Het publiek mocht zijn entreekaartje in een stembus gooien van hun favoriete band. Uiteindelijk is daar een top 3 uitgekomen. Op de 3e plek stond Orange Fox een bandje van wat jongere jongens, die pas sinds 3 maanden samen spelen. De 2e plek ging naar metalband Kill Once More, een aparte muziekstijl. Op de 1e plek stond dus Fiber, ook een band dat sinds kort samenspeelde. Het publiek vond dit een terechte winnaar.

Er werd ook een prijs uitgeloofd voor het winnende team, zo kregen zij;
– een etentje
– de wisselgitaar (Vilmos Pluim Trofee)
– een gitaar voor hun band
– een interview in de Stentor
– professionele fotoshoot met Peter Vroon (Vroonphotomotion)

Op onze vraag of de jongens van Fiber vooraf zenuwachtig waren, antwoordde ze vol zelfvertrouwen dat ze al aardig gewend zijn om op te treden. Om vervolgens vol goede moed naar de toekomst te kijken: “We blijven gewoon als band goede nummers maken, veel muziek spelen en we hopen op daarmee op grotere festivals te kunnen optreden!”

Plugged is een evenement in Gigant waar jonge beginnende bandjes de kans krijgen zichzelf te promoten en van hun muzikale kant kunnen laten zien. De muziekstijlen liepen deze avond ver uit elkaar: van rap tot metal. Elke band had 15 minuten de tijd om zijn/haar ding te doen. Door de jury werd er op de performance en chemie van de band gelet en ze gaven ook handige tips mee waar de bandjes aan konden werken. De bandjes kregen het publiek goed enthousiast.

Wij vonden Plugged een geslaagd evenement, dit mogen ze nog vaker organiseren. En dan hopen dat de opkomst nog groter wordt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?