Fotografie voor ondersteuning voedselbank

Zondag 18 januari 2015

Door Redactie

055Photowalks overhandigt cheque van 1000 Euro aan de Stichting Voedselbank Apeldoorn

De Facebook-groep 055Photowalks heeft vrijdagavond om 19.30 uur een cheque ter waarde van 1.000,= Euro aan de vertegenwoordiging van de Stichting Voedselbank Apeldoorn overhandigd. Dit bedrag is  de opbrengst van de verkoop van de fotoboekjes die 055Photowalks afgelopen jaar heeft verkocht.

055Photowalks is een in 2013 opgerichte Facebook-groep voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie. De doelstelling was in eerste instantie om ongedwongen met elkaar op pad te gaan om foto’s te maken en van elkaar te kunnen leren, maar ondertussen is het een zeer actieve community geworden die veel meer doet dan alleen maar wandelen en fotograferen. Zo worden er bijvoorbeeld ook gratis trainingen georganiseerd voor fotobewerkings-programma’s als Photoshop en Lightroom.

In de Facebook albums van 055Photowalks kwamen ondertussen zoveel prachtige foto’s te staan dat men het idee kreeg om een selectie van deze te verzamelen en uit te brengen in een boekwerkje, Apeldoorn 2013. De vele leden van de groep, ondertussen meer dan 360, zagen er wel handel in en met medewerking van Editoo B.V., die het boekje kosteloos wilden maken, werd besloten dit boekje in Apeldoorn op de markt te brengen. De opbrengst zou gaan naar een goed doel. Dit is uiteindelijk de Stichting Voedselbank Apeldoorn geworden en zij zullen op 16 januari 2015 de cheque in ontvangst nemen

Op de website www.055Photowalks.nl kan men, naast de pagina op Facebook, meer informatie vinden en de activiteiten van de groep bekijken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Vrijdag 4 oktober 2013

Door rveldwijk

Marc Bontenbal

In de maand September was er door ons geen photowalk georganiseerd (055Photowalks). Wel heb je ons kunnen zien tijdens de Lodewijkparade. Dit is een braderie waar wij onszelf konden promoten bij de mensen in Apeldoorn. Wij hebben hiervoor ansichtkaarten laten maken van de foto’s van onze leden, waarvan we er 311 verkocht hebben. Gedurende deze dag hebben we veel nieuwe mensen gesproken en vervolgens ook weer nieuwe aanmeldingen op onze pagina. Nou, wat wil je nog meer?

Dat lijkt me duidelijk! We willen weer op pad gaan om samen onze passie te delen met de leden uit onze groep. Daarom hebben we op 11 oktober weer een photowalk in de planning staan. Deze keer gaan we niet, zoals de voorgaande twee photowalks, de natuur in, maar juist het centrum van Apeldoorn.

Tijdens deze photowalk gaan we verschillende plekken af rondom het centrum waarbij we Apeldoorn in de avond gaan vastleggen. Onder andere zullen we langs het kanaal, de grote kerk en het oranje park gaan en wie weet eindigen we wel voor de gezelligheid in één van de cafés in het centrum… Tot dan?

Wil jij mee met deze photowalk? Word dan lid van onze groep 055Photowalks op Facebook!

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?