Fout geparkeerde politieagent haalt doodgewoon pizza

Maandag 27 augustus 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Een politieauto voor de deur van de JT Bioscoop. Oké, er net naast dan. Pietje precies. ‘Wat is hier aan de hand?’, denk ik. ‘Een overval? Je hoort de laatste wel vaker gekke dingen. Niet zo lang geleden Gigant nog!’, aldus mijn beperkte herseninhoud na een dagje werk.

‘Hmm, vreemd! Geen meldingen op 112meldingen.nl. Ook de site van P2000 zegt me niets. Toch even dubbelchecken’, dacht ik, ‘als ik de primeur wil, moet ik immers wel de minimale waarheid schrijven. Maar ik heb niks. Nog niks.’

Mijn hoofd bedenkt tal van scenario’s, gewoon omdat het kan. ‘In films gebeuren immers vaak overvallen en dit is een bioscoop!’, zegt mijn boerenlogica. Ik had al gezegd dat de werkdag lang was en de hersens moe. Ik bedenk me ineens dat ik er een foto van moet maken. Ik heb weliswaar nog niet het verhaal, maar wel de foto. Na minuten lang niets, inclusief totaal geen onrust in de directe omgeving, gaf ik het op. ‘Kom maar op met het politiebericht!’, riep ik in mijzelf. ‘Ik ga op huus an! Doe het morgen wel.’

Ik loop nog geen minuut op het Caterplein als ik nog even omkijk. Hé, kijk! Oom agent. Heb ik dan toch de primeur? Toch nog even kijken hoor! Hè? Wat heeft hij dan is zijn hand? Een pizza? EEN PIZZA??? HUH??? EEN PIZZZAAAA????

Staat-ie daar nu gewoon geparkeerd op een pizza te halen in de Hoofdstraat? Wat is dit dan voor een machtmisbruik? Ook de mensen op de terrassen riepen nog na: ‘Je staat fout geparkeerd!’ De agent doet alsof-ie het niet hoort. Wat een voorbeeld is die agent toch.

En dus zit ik nu met een prangende vraag: als agent gewoon ergens illegaal parkeren als je zin hebt in pizza… Mag dat?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!