Help de bevolking van Oekraïne

Geen hoofdprijs voor The Doots

Zondag 10 juni 2012

Door Randy Gasper

The Doots

Het is de Apeldoornse band The Doots niet gelukt om als winnaar uit de bus te komen van 538 Demo Duel. De jury, bestaande uit programmadirecteur van Radio 538 Florent Luyckx, artiestenmanager Edwin Jansen en 8Ball platenlabel baas Tony Berk, verkoos het 16-jarige duo Julian & Maaike als winnaar met hun demo Pixidence. Zij scoren met hun overwinning een platencontract en airplay op Radio 538.

The Doots haalden de finale door in een rechtstreeks duel de band 30EUROLIVE te verslaan tijdens de voorronde. De demo moest toen akoestisch worden uitgevoerd. Met het nummer Sarah lukten het The Doots toen om zich te plaatsen voor de finale ten koste van 30EUROLIVE.

Met een schare trouwe fans gingen The Doots vol goede moed naar Amstelveen. Daar werd de finale gehouden in Poppodium P60. Een goed optreden ten spijt, het was niet voldoende voor het gedroomde platencontract. Toch kon de band terugkijken op een succesvolle ervaring. Zo zegt zanger Jeffrey Hendriks sportief: “Jammer maar helaas! We hebben een mooie avond gehad en superfijn commentaar gekregen van mister Edwin Jansen himself. Die kunnen we mooi in ons spreekwoordelijke zakje steken.”

Filmpje van de finale:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?