Geen ijsbaan wel schaatswedstrijd

Woensdag 13 januari 2010

Door Holger Peters

De langdurige vorst kent zijn voor- en nadelen voor de Apeldoornse Schaats- en Skeelervereniging DNIJ. Door de aanhoudende vorst kunnen de werkzaamheden voor de nieuwe ijsbaan op de voorwaarts bij het Omnisportcentrum niet worden afgemaakt en krijgen we deze winter geen officiële ijsbaan in Apeldoorn. Op de foto is te zien dat de ijsbaan in aanbouw al geruime tijd onder de sneeuw ligt. DNIJ richt zich nu op de opening van de schaats- en skeelerbaan bij de start van het skeelerseizoen in april dit jaar, maar dan moet het niet tot eind maart blijven vriezen.

Dat DNIJ geen schaatsbaan heeft weerhoudt ze er echter niet van stil te gaan zitten. Door de aanhoudende vorst is het idee opgepakt om op zaterdag 16 januari het eerste Apeldoorns kampioenschap kortebaanschaatsen te gaan organiseren. In samenwerking met de ondernemer Eric-Jan Westen, die al een koek en zopie aan het kanaal tussen de Deventerbrug en het sluisje had, is besloten het kampioenschap hier te gaan organiseren. Inmiddels is afgelopen weekend het ijs hier door Abe versloot,  één van de ijsmeesters van de schaats- en skeelerclub goedgekeurd en zijn vele vrijwilligers van DNIJ elke avond actief om een mooie baan aan te leggen. Hier zit nog aardig wat werk in omdat de ijskwaliteit niet erg best was. Vanavond zal zelfs de hulp van de brandweer worden ingezet om enkele delen te voorzien van een dun laagje water om de ergste hobbels te verwijderen. Maar het blijft natuurijs!

Iedereen die het wil kan zich inschrijven voor de wedstrijd en dit kan op de wedstrijddag vanaf 9 uur aan het kanaal tussen de Deventerbrug en het sluisje. Inschrijven kan dan tot 11:00 uur en de wedstrijd begint om 12:00 met de meisjes tot 14 jaar daarna komen de jongens tot 14 jaar, de dames en de heren. Het maximale aantal deelnemers is 32 per categorie. In het totaal kunnen er dus 128 Apeldoorners starten aan deze afvalwedtrijd over ongeveer 160 meter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

IJsbaan

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!